Nyitókép: SITA/AP

 

A kormány által szerdán jóváhagyott új óvintézkedések értelmében az OP+-rezsim lesz érvényben az olyan magas kockázatú rendezvényeken, mint az esküvők, halotti torok, ünnepségek, estélyek, bálok, diszkók és a vendéglátó-ipari egységekben megszervezett rendezvények. A rendezvényeken legfeljebb húsz személy vehet részt, a résztvevőkről pedig jegyzéket kell készíteni.

 

Az OP+-rezsim vonatkozik az edzőtermekre is, ahol legfeljebb 50 ember tartózkodhat, illetve 15 négyzetméterre egy ember juthat.

 

 hirdetes_300x300  

Szintén az OP+-rezsim lesz érvényben a wellnessközpontokban, akvaparkokban és a fürdőkben. Ezeken a helyeken szintén legfeljebb 50 személy tartózkodhat, vagy egy emberre 15 négyzetméternyi helyet kell elkülöníteni.

 

Szlovákia négy rezsimben fog működni. Mutatjuk, kik tartoznak az alap-, az OTP-, az OP- és az OP+-rezsimbe

 

Az újonnan bevezetett rezsim lép hatályba a szálláshelyeken is. Ebben az esetben a vendégek száma korlátlan lesz. A szálláshelyeken az Alaprezsim bevezetése tilos lesz.

 

A klasszikus OP-rezsim alapján fognak működni a múzeumok, galériák, kiállítótermek és könyvtárak.

 

Változnak a járványügyi előírások: Jön a 90 napos szabály, és már nem lesz elég a két oltás

 

Az éttermek szintén OP-rezsimben lehetnek nyitva. A telephelyek és a szolgáltatások nyitva tartása pedig 05.00 órától 22.00 óráig lehetséges.

 

Az éttermekben csak az asztalnál és a teraszon ülő személyeket lehet kiszolgálni. Az asztal elhagyásakor és az evést leszámítva kötelező lesz a reszpirátor viselete. Alaprezsimben csak az ablakon történő ételkiadásra lesz lehetőség.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!