Nyitókép forrása: Photo by Marc Fanelli-Isla on Unsplash  

 

A szerdától (január 19-től) érvényes új rendelkezések értelmében a kockázatosnak ítélt rendezvényeken legfeljebb 20-an vehetnek részt, OP+ rezsimben. Konkrétan az ünnepségekről, bálokról, esküvőkről, diszkókról van szó.

 

A Közegészségügyi Hivatal három kockázati csoportba sorolta a rendezvényeket. A harmadik ezek közül a legkockázatosabb események halmaza, és csak erre a csoportra érvényes az OP+ rezsim.

 

A 20 fős részvételi maximum, OP+ (harmadik oltás, vagy két oltás + negatív teszt, vagy két oltás + átesettség) feltétele mellett a résztvevők telefonszámát és e-mail elérhetőségét is fel kell jegyezni járványkövetés esetére. Az adatokat a szervezőnek/fenntartónak két hétig kell megőriznie, két hét után pedig törölnie kell.

 

 hirdetes_810x300  

A közepesen kockázatos események közé tartozik a étel és/agy italfogyasztás lehetőségét kínáló mozi, a sportesemények nézőkkel, az énekléssel párosított istentiszteletek, és a frissítőt kínáló színházi előadások. Itt a szabály szerint OP rezsim lesz érvényben (teljes oltottságú vendégek), a résztvevők számát a hely kapacitásának 25 százalékában maximálták, de egyúttal nem lehet több 100 főnél.

 

Az alacsony kockázatú események közé a fogyasztási lehetőséget nem kínáló mozik, éneklés nélküli istentiszteletek, frissítő nélküli színházak tartoznak. Ezekben a helykapacitás 50 százalékát lehet kihasználni, de a résztvevők számának felső határa itt is 100 főben van meghatározva.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!