Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Szlovákiában a kötelező oltás bevezetésének már nincs értelme – jelentette ki a szerdai kormányülés előtt Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter azzal, hogy azok, akik be akarták magukat oltatni, már megtették, míg azokat, akik nem oltatták be magukat, majd „beoltja az omikron“.

 

„Teljesen felesleges oltásra kényszeríteni az embereket akkor, amikor nem tudjuk, hogy a továbbiakban hogyan fog alakulni a helyzet a Covid-19-cel kapcsolatban, esetleg nem kerülünk-e át abba a stádiumba, amire mindannyian olyannyira vágyunk, hogy ez a betegség olyan legyen, mint egy klasszikus vírusos megbetegedés“

 

– közölte Matovič.

 hirdetes_810x300  

 

Az OĽaNO elnöke nem híve annak, hogy fiatalok egy csoportját csak azért kényszerítsék az oltás felvételére, mert katonák, rendőrök vagy egészségügyi dolgozók. A kötelező oltás kérdéséről olyan embercsoportok esetében hajlandó tárgyalni, akik a legveszélyeztetettebb korosztályba tartoznak.

 

„Egy hónap alatt mindenki be lesz oltva Szlovákiában“

 

– jegyezte meg a miniszter. Állítása szerint kevésbé lesz biztonságos elkapni az omikront, mint oltakozni, de ez minden embernek a szabad döntésén múlik.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter szerint a kötelező oltás bevezetése tárgytalan, ugyanis az omikron variánst éppen úgy elkapják az oltottak és az oltatlanok is.

 

„Azokban az európai országokban, ahol már az omikron variáns dominál, láthatjuk, hogy sokkal kevesebb beteggel telik meg a kórház, mint az előző variánsoknál“

 

– jegyezte meg Krajniak azzal, hogy nem támogatja a kötelező oltást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 26 olvasónak tetszik ez a cikk.