Szerdától változtak a járványintézkedések, itt az OP+ rezsim és a kültéri kötelező maszkviselés - Körkép.sk
Zalán
  • HUF: 380.38
  • USD: 1.08
  • 9 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Szerdától változtak a járványintézkedések, itt az OP+ rezsim és a kültéri kötelező maszkviselés

Bővült azon egységek listája is, amelyek oltási vagy átesettségi igazolás nélkül is látogathatók

Nyitókép forrása: SITA/Martin Medňanský

 

Szerdától (január 19.) új járványrendelkezések léptek életbe az Omikron-variáns okán. Hatályba léptek a Közegészségügyi Hivatal új rendeletei, amelyek többek között bevezetik az OP+ rezsimet (belépés három adag oltás, vagy két oltás + negatív teszt, vagy átesettség + két adag oltás ellenében). Érvénybe lép a rendezvények kockázati besorolására szolgáló háromfokozatú skála is.

 

Az OP + rezsimben működhetnek többek között az edzőtermek, a wellness egységek, fürdők, orvosi előírást nem igénylő gyógyfürdők és a rövid ideig tartó vendéglátós szolgáltatások – legyenek azok hotelek vagy más idegenforgalmi egységek.

 

A rendelkezések értelmében szerdától minden szolgáltatói egység megnyithatja kaput ügyfelei előtt, de csak OP rezsimben (teljes oltottság vagy átesettség).

 

SJE Nyílt nap

Bővült azon egységek listája is, amelyek “alap” rezsimben (oltási vagy átesettségi igazolás nélkül) is látogathatók – eszerint mindenki számára látogathatókká váltak a cipőboltok, a irodai eszközöket áruló üzletek, gyermekruházati boltok, méteráruboltok, textilüzletek, építőipari egységek, szerszám- és alkatrészboltok, vaskereskedések, festéküzletek, könyvtárak és az autópálya-matricák értékesítőhelyei is.

 

Szerdától kültéren és beltéren is kötelező a maszk viselése, amennyiben nem lehet megtartani a legalább kétméteres fizikai távolságot. Tömegrendezvényeken a távolságtartás lehetőségeitől függetlenül kötelező a maszk viselése. A maszkviselésre vonatkozó kivételek listája a korábbi rendelkezések óta ne változott.

 

A galériákban, múzeumokban már lehet csoportos bemutatókat, tárlatokat is tartani, a könyvárak “alap” rezsimben látogathatók.

 

Az autóiskolákat az új rezsim az OTP rezsimben látogatható egységek közé sorolta, vagyis negatív teszt is elegendő ezentúl a belépéshez.

 

A kockázatos rendezvényeken legfeljebb 20-an vehetnek részt OP+ rezsimben

A beoltatlan alkalmazottaknak továbbra is tesztelniük kell

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket