Nyitókép: reprofoto, TA3

 

„A kétségbeesése diktálja, hogy az ellen a szerződés ellen kelt hangulatot, melyet saját maga tárgyalt ki az amerikaiakkal. Az ő kormánya alatt vásároltunk 2 milliárd euróért F-16-os amerikai vadászgépeket, hogy fotózkodhasson a Fehér Házban. A vadászgépek karbantartását amerikai katonák végzik“

 

– reagált Veronika Remišová a TA 3 vasárnap délelőtti vitaműsorában Robert Ficora.

 

A Smer elnöke ugyanis amerikai támaszpontok kialakításával riogat Szlovákia területén egy olyan szerződés kapcsán, melyet ő maga tárgyalt ki az amerikaiakkal. Beleértve Peter Pellegrinit is, aki szintén támogatta az amerikai védelmi szerződés megkötését, most pedig ellene hangot.

 hirdetes_400x285  

 

„Nem lesz semmilyen amerikai támaszpont Szlovákiában. Magyarországon sem alakult semmi ilyesmi, akik szintén aláírak egy ilyen szerződést az amerikaiakkal“

 

– magyarázta Remišová.

 

A DCA szerződésről egyeztetett a három legfőbb közjogi méltóság

 

A Za ľudí elnöke szerint Orbán Viktortól sem kéri számon senki, hogy elárulta volna a hazáját az amerikaiakkal kötött védelmi szerződés miatt.

 

„Pedig átlagon felüli jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal”

 

– tette hozzá a szlovák politikus, aki szerint Szlovákia jobb feltételekkel kötött megállapodást az amerikaiakkal, mint más tagállamok. A szlovák ellenzék, mely fél attól, hogy az előző kormányzati időszak alatti sikkasztások és visszaélések miatt börtönbe kerül, minden témát igyekszik kihasználni, hogy politikai ügyet kreáljon, és előrehozott választásokat erőszakoljon ki. A legjobb, ha még azelőtt, hogy a rendőrségi vizsgálatok elérik magát Ficot és Pellegrinit.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.