Júlia, Rita
  • HUF: 384.59
  • USD: 1.06
  • 13 °C
  • 25 °C

Hirdetés (X)

Belföld

DCA szerződés: Magyarország és Orbán a viszonyítási pont a szlovák belpolitikában

Orbán Viktortól sem kéri számon senki, hogy elárulta volna a hazáját

Nyitókép: reprofoto, TA3

 

„A kétségbeesése diktálja, hogy az ellen a szerződés ellen kelt hangulatot, melyet saját maga tárgyalt ki az amerikaiakkal. Az ő kormánya alatt vásároltunk 2 milliárd euróért F-16-os amerikai vadászgépeket, hogy fotózkodhasson a Fehér Házban. A vadászgépek karbantartását amerikai katonák végzik“

 

– reagált Veronika Remišová a TA 3 vasárnap délelőtti vitaműsorában Robert Ficora.

 

A Smer elnöke ugyanis amerikai támaszpontok kialakításával riogat Szlovákia területén egy olyan szerződés kapcsán, melyet ő maga tárgyalt ki az amerikaiakkal. Beleértve Peter Pellegrinit is, aki szintén támogatta az amerikai védelmi szerződés megkötését, most pedig ellene hangot.

 

„Nem lesz semmilyen amerikai támaszpont Szlovákiában. Magyarországon sem alakult semmi ilyesmi, akik szintén aláírak egy ilyen szerződést az amerikaiakkal“

 

– magyarázta Remišová.

 

A DCA szerződésről egyeztetett a három legfőbb közjogi méltóság

 

A Za ľudí elnöke szerint Orbán Viktortól sem kéri számon senki, hogy elárulta volna a hazáját az amerikaiakkal kötött védelmi szerződés miatt.

 

„Pedig átlagon felüli jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal”

 

– tette hozzá a szlovák politikus, aki szerint Szlovákia jobb feltételekkel kötött megállapodást az amerikaiakkal, mint más tagállamok. A szlovák ellenzék, mely fél attól, hogy az előző kormányzati időszak alatti sikkasztások és visszaélések miatt börtönbe kerül, minden témát igyekszik kihasználni, hogy politikai ügyet kreáljon, és előrehozott választásokat erőszakoljon ki. A legjobb, ha még azelőtt, hogy a rendőrségi vizsgálatok elérik magát Ficot és Pellegrinit.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket