Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az omikron okozta járványhullám gyors és erős lesz, emellett sok ágazatot fog érinteni – figyelmeztetett Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter az egyes tárcák kedd esti koordinációs megbeszélését követően. Az egyes minisztériumok képviselői beszámoltak arról, hogyan készülnek az újabb járványhullámra, továbbá a külföldi tapasztalatokat is megvitatták.

 

Az értekezletet Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter hívta össze az egészségügyi tárca kérésére, és eredetileg a központi válságstáb összehívását beszélték meg.

 

 hirdetes_300x300  

 „A cél az volt, hogy megbeszéljük a járvánnyal kapcsolatos előrejelzéseket, azt, hogy milyen hatással lehet az omikron hullám az egyes ágazatokra, és milyen óvintézkedések bevezetésére lesz szükség”

 

– mondta Lengvarský.

 

 

Az egészségügyi miniszter szerint azzal lehet felkészülni az omikron hulláma, ha minél többet tesztelünk, otthonról dolgozunk, korlátozzuk a találkozásokat és beoltatjuk magunkat. A járványhelyzetről bővebb tájékoztatást a kormány szerdai ülése után adnak.

 

Az egészségügyi minisztérium arra is készül, hogy egyre többen kerülnek majd kórházba. Lengvarský a szabályok betartására és óvatosságra intette az embereket.

 

„Ha valaki öt napot tölt karanténban, az még nem jelenti azt, hogy már nem fertőz”

 

– jegyezte meg az új rendelet kapcsán, és figyelmeztetett, hogy a karantén letelte után is reszpirátort kell viselni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!