Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A parlament közigazgatási és regionális fejlesztési bizottsága támogatta a Statisztikai Hivatal azon szándékát, miszerint a 2021-es asszisztált népszámlálás során használt táblagépeket odaajándékozzák a településeknek.

 

Az ajándékozási szerződések keretén belül mintegy 6 000 táblagépet kínálnak fel a településeknek

 

 hirdetes_810x300  

A Statisztikai Hivatal tavaly egy tájékoztatást nyújtott be a parlament közigazgatási és regionális fejlesztési bizottságához, amely a 2021-es lakás- és népszámlálás folyamatáról és a használt táblagépek elhelyezéséről szólt. A Statisztikai Hivatal 6 000 táblagép szétosztását javasolta a települések között. A 2021-es lakás- és népszámlálás megvalósítása során a települések a Statisztikai Hivatal fő partnerei voltak, és az adatgyűjtés során kiváltképpen kulcsfontosságú szerepet játszottak.

 

Minden település annyi táblagépet kap, amennyi az asszisztált népszámlálás során a rendelkezésére állt. Ezenfelül a legkevésbé fejlett járásokban található települések (502 településről van szó 500 fő feletti lakossal) még egy bónusz táblagépet kapnak.

 

A településeknek SAMSUNG Galaxy Tab A, 32 GB/ LTE márkájú táblagépeket fognak odaajándékozni. Amennyiben egyes települések nem tartanak igényt a táblagépekre és nem írják alá az ajándékozási szerződést, a Statisztikai Hivatal más településeknek fogja felkínálni a táblagépeket. Ebben az esetben szintén a legkevésbé fejlett járások településeit fogják előnyben részesíteni.

 

A táblagépek ajándékozásával kapcsolatos eljárás

 

A Statisztikai Hivatal minden településre kiküld majd egy levelet, amelyben pontos tájékoztatást fog nyújtani a táblagépek odaajándékozásának eljárásról. A levél részét fogja képezni egy javaslat az ajándékozási szerződésről. Maga az ajándékozási folyamat hosszabb időbe fog telni, ugyanis a pénzügyminisztériumnak minden egyes ajándékozási szerződést külön kell jóváhagynia. A Statisztikai Hivatal feltételezése szerint 2022 júniusának végéig a táblagépek már az összes településre eljutnak, és az egész ajándékozási folyamat lezárul.

 

 „Közösen sikerült teljesítenünk azt a nyilvános ígéretünket, amelyet a 2021-es lakás- és népszámlálás során tettünk, így teljesen hatékony tudjuk felhasználni az infrastruktúrát az újabb közérdek céljából

 

– jelentette ki Alexander Ballek, a Statisztikai Hivatal elnöke.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.