Júlia, Rita
  • HUF: 384.59
  • USD: 1.06
  • 13 °C
  • 25 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Fico 28 éves fia jelzáloghitel nélkül vásárolt lakást egy pozsonyi luxusnegyedben

Becslések szerint Michal Fico legkevesebb 450 ezer eurót fizetett a lakásért.

Nyitókép: FOTO SME/Jozef Jakubčo

 

Robert Fico, a Smer-SD elnökének fia, a 28 éves Michal Fico luxuslakást vásárolt a pozsonyi Drotárska utcában. Michal a lakásvásárlással saját apját is megelőzte, Fico ugyanis a Bonaparte lakókomplexumból való kiköltözése óta továbbra is albérletben él. Ami figyelemreméltó, hogy Fico fia jelzáloghitel nélkül tett szert a több mint 100 négyzetméteres lakásra. A felkapott negyedben hasonló lakások ára több százezer euróba kerül – írja a SME. Fico nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miből telt a fiának arra, hogy jelzáloghitel nélkül vásároljon meg egy több százezer eurós lakást egy pozsonyi luxusnegyedben.

 

Michal Fico lakása egy luxuskomplexumban található nem messze a Szlovák Nemzeti Levéltártól. A komplexum néhány lakásból áll, ahova idegenek be sem jutnak, a bejárat előtt ugyanis sorompó áll.

 

Az ifjabbik Fico néhány nappal ezelőtt vásárolta a lakást, az adásvételi szerződés ugyanis január 20-i. A tulajdonlapból kiolvasható, hogy a lakás egyedüli tulajdonosa Fico fia. A lakás becslések szerin több mint száz négyzetméteres, ami egy négyszobás lakásnak felel meg.

 

Róbert Ondriáš, a Szlovákiai Ingatlanirodák Szövetségének vezetője szerint a szóban forgó negyedben egy nagyobb lakás négyzetmétere 4 500 euró körül mozog. Ez azt jelenti, hogy Michal Fico legkevesebb 450 ezer eurót fizetett a lakásért. Jelzáloghitel nélkül azonban nehezen tudta volna ezt az összeget kifizetni a fizetéséből.

 

Az egykori kormányfő fia 2018-tól a Cseh Erőműveknél (ČEZ) dolgozik stratégiai projektmenedzserként. A Profesia szerint ebben a pozícióban 2 700 és 3 000 euró között mozognak a fizetések. Még ha Fico fia ennyit is keres, legkevesebb 17 évig kellett volna spórolnia a luxusnegyedben vásárolt lakásra úgy, hogy közben semmi másra nem költ.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. jan. 28. 21:36

nem nehéz kitalálni hogy honnan szerezte a junior a lovet

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket