Nyitókép: SITA

 

Jakab Elemér, a Most-Híd vegyespárt, illetve annak platformjának toxikus embere, Bugár Béla komája, a korrupciós ügyekbe, diplomabotrányba, összeférhetetlenségbe, titkosszolgálati gyanúba és megannyi más ügybe keveredett politikusa továbbra is „erősíti“ a Szövetséget.

 

A Körkép.sk a héten a Szövetség alelnökét, az Összefogás egykori elnökét, Mózes Szabolcsot kérdezte Jakab politikai jövőjével kapcsolatban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Szövetség vezetői kaptak-e bármilyen érdemi reakciót a botrányairól elhíresült politikustól arra a közös felhívásra, melyben regionális politikusok a politikából való távozásra szólították fel Jakabot. Az MKP és az Összefogás platform tagjai azt vetették a szemére, hogy vállalhatatlan, így jó lenne, ha nem vállalna szerepet a Szövetség színeiben.

 

Toxikus visszaszivárgás. Jakab Elemér (Most-Híd) lett a Szövetség-Aliancia platformelnöke a Nagymihályi járásban

 hirdetes_810x300  

 

Mózes Szabolcs a Körképnek adott reakciójában megkerülte a válaszadást, helyette megismételte a korábban már ismert álláspontot, hogy ő maga ugyan továbbra is fenntartja a Jakabbal kapcsolatos véleményét, a személyi jelöléseket illetően azonban az egyes platformoknak autonómiájuk van.

 

Jakab Elemér vállalhatatlan. A politikából való távozásra szólította fel a Most-Híd toxikus politikusát a Szövetség

 

Információink szerint ez azt jelenti, hogy hiába szólította fel nyílt levélben Jakabot a Szövetség MKP és Összefogás platformja, a Kassa megyei erőviszonyok párton belül olyanok, hogy a Most-Híd tagjai vannak többségben, akik így át tudják ültetni Jakab jelölését. Értsd, le tudják nyomni a többiek torkán a szavazatokat inkább vivő, mint hozó politikust.

 

Berényi József, Forró Krisztián, Mózes Szabolcs, Orosz Örs és a Szövetség többi vezetőjének egyértelmű ellenkezése ellenére így jelen állás szerint a Most-Híd át tudja menteni Jakabot a párt Országos Tanácsába. Mi több, Jakab akár a járási és megyei vezetésben is fontos szerepet kaphat. Ez azt jelentené, hogy személyi jelöléseknél, az esetleges koalíciós tárgyalásokról, a potenciális partnerek kiválasztásáról annak a Jakabnak is beleszólása lenne a Szövetség döntéseibe, aki a Smerrel, a Hlas-szal és az SNS-szel való közös kormányzásnak is az egyik haszonélvezője volt. Hogy milyen eredménnyel, azt a vegyespárt legutóbbi parlamenti választásokon elért eredménye is mutatja.

 

A toxikus Jakab Elemér bár nem támogatta a Szövetség megalakulását, ma már a párt platformelnöke a Nagymihályi járásban, és a párt Országos Tanácsának tagja. Bugár Béla a személyével kapcsolatban korábban úgy fogalmazott, hogy ha folytatódik a széles körben vállalhatatlan Jakab kiszorítása, az akár a Szövetség szakadásához is vezethet.

 

Király Zsolt: Bugár Béla megaszonta´ a tutit

 

Mint ismert, Bugár Béla továbbra is a Most-Híd platform informális vezetőjének tekinthető, aki a háttérből irányíja Solymos Lászlót és Rigó Konrádot.

 

Félő, hogy ha az MKP és az Összefogás platform nem tudja megakadályozni Jakab politikai szerepvállalását, az a Szövetség hitelét áshatja alá, gyengítve a párt jövőbeli esélyeit a választók körében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.