Nyitókép: SITA/AP

 

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Intézete (NCZI) megoldotta azoknak a külföldön beoltott személyeknek a problémáját, akik Szlovákiában kérik a második vagy harmadik oltás felvételét. Ez azt jelenti, hogy újonnan azok a személyek is felvehetik a második vagy harmadik oltást Szlovákiában, akiket az első vakcinával külföldön oltottak be.

 

„Amennyiben külföldön abszolválta az első oltást, és Szlovákiában szeretné beadatni a második vagy a harmadik oltóanyagot, akkor regisztráció nélkül elmehet az oltóközpontba vagy az orvosi rendelőbe, de magával kell vinnie a becsületbeli nyilatkozatot és az oltásról szóló igazolást is“

 

– pontosított az NCZI.

 hirdetes_300x300  

 

Az érdeklődőt ezután beoltják, majd beírják a rendszerbe. Ezt követően kérheti az uniós digitális COVID-igazolványt, amibe bele lesz jegyezve a beadott vakcina.

 

Az NCZI február 9-től indítja el azon személyek oltásának bejegyzését, akiket külföldön oltottak be, de Szlovákiában szeretnék felvenni a többi oltásukat. Ez a megoldás több ezer, külföldön beoltott polgárnak teszi lehető a szabad mozgást azokban az országokban, ahol elismerik az uniós digitális COVID-igazolványt.

 

A korona.gov.sk honlapon az NCZI közzéteszi azt a becsületbeli nyilatkozatot, amit a második vagy harmadik oltás iránt érdeklődő személynek ki kell töltenie, majd kinyomtatva és aláírva el kell vinnie az oltópontra.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!