Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő feltételezése szerint a parlament meg fogja szavazni az amerikai–szlovák védelmi megállapodást – jelentette ki az RTVS Szombati dialógusok c. műsorában.

 

„Nincs min gondolkodni, nincs mit mérlegelni, hiszen az amerikaiak a szövetségeseink“

 

– jegyezte meg Heger, aki bízik benne, hogy az államfő is ratifikálni fogja a szerződést.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszterelnök arról is említést tett, hogy a védelmi megállapodást illetően rengeteg dezinformáció látott napvilágot, amelyeket elsősorban az ellenzék talált ki és terjesztett.

 

„Miután ratifikálva lesz a szerződés, az emberek maguk is megbizonyosodhatnak arról, hogy semmi olyasmi nem fog bekövetkezni, amivel az ellenzék riogatott“

 

– konstatálta a kormányfő.

 

Heger azt is megerősítette, Szlovákia és Ukrajna jelenleg arról tárgyal, hogy Ukrajnának mire lenne szüksége az aktuális helyzetben. Elmondása szerint a lista már készül, és a véglegesítés után közzé fogják tenni.

 

A miniszterelnök megjegyezte, amennyiben Ukrajnának gondja lenne a gázszállítással, Szlovákia ellentétes irányú gázszállításról biztosította az ukránokat.

 

Heger ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a közelgő amerikai–szlovák hadgyakorlat nem fogja nölveni az ukrán feszültséget, ugyanis már régóta tervben volt.

 

A szomszédos országok most próbálják behozni azt, amit Szlovákia tett a drágulás ellen

 

A kormányfő a közmédia műsorában arról is beszélt, hogy az energia- és élelmiszerárak növekedése kapcsán bevezetett kompenzációk tekintetében a szomszédos országok most próbálják utolérni Szlovákiát. Heger rámutatott arra, hogy a kormánya az elmúlt hónapokban több százmillió eurót fektett be ezekere a célokra.

 

 „Ők ezt nem tették meg az elmúlt időszakban, mi igen, mégpedig minősig módon“

 

– hangsúlyozta a kormányfő.

 

A drágulást kompenzáló óvintézkedések között említette az energiaárak szabályozásába tett befektetést az elmúlt két évben, de itt említette a 13. nyugdíjat, illetve az oltásért járó jutalmat. Szintén említést tett az állami- és közszférában dolgozó alkalmazottak 350 eurós egyszeri juttatásáról is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!