Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Korrupció ügyében eljárás indult Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt igazgatója és Zoroslav Kollár vállalkozó és csődügyvéd ellen – erről Jana Tökölyová, a Főügyészség szóvivője tájékoztatott kedden.

 

„A Főügyészség Speciális Ügyészi Hivatal megerősítheti, hogy két személy ellen korrupciós bűncselekmény ügyében eljárás indult. Z. K.-t megvesztegetéssel, V. P.-t pedig kenőpénz elfogadásával és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják“

 

– mondta a szóvivő. Tekintettel az ügy eljárási szakaszára, az ügyészség egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást, hogy ezzel se hiúsítsa meg a nyomozást.

 hirdetes_810x300  

 

Zoroslav Kollár ügyvédei a közösségi oldalon arról tájékoztattak, hogy az SIS-ügyben indult újabb büntetőeljárás. Az eredeti eljárást tavaly augusztusban szüntette meg a Főügyészség. A titkosszolgálat volt igazgatóját akkor azzal gyanúsították meg, hogy Boris Beňával, az SIS volt igazgatóhelyettesével közösen 40 000 euró összegű kenőpénzt fogadott el Zoroslav Kollár vállalkozótól és csődügyvédtől.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.