Lengvarský elárulta, mikor térhet vissza az élet a normális kerékvágásba Szlovákiában - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Lengvarský elárulta, mikor térhet vissza az élet a normális kerékvágásba Szlovákiában

Egyelőre sok a "ha" az elméletben, de ha minden jól megy, csak a maszk marad a kötelezettségek közül

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Március végére visszatérhet az élet a normális kerékvágásba – véli Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter, aki a kormány szerdai ülése előtt március végére jósolja a járványkorlátozások megszüntetését.

 

“Tegnap tartottunk egy járványügyi tanácsot a kormányfő jelenlétében, és közösen átbeszéltük az Omikron-hullám lecsengése utáni helyzetet és az első ezt követő intézkedéseket, azzal, hogy elvileg március végével már olyan rezsimben működnénk, ami lehetővé tenné a normális életvitelt az emberek számára.

 

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő a kormány ülése előtt jelezte, hogy már Szlovákiában a pozitivitási ráta emelkedik, nem történt semmi, amivel korábban ne számoltak volna. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma csökken. Megerősítette, hogy kedden tárgyaltak a járványszakértőkkel, és az egyeztetéseket szerdán is folytatják.

 

SJE Nyílt nap

“Afelé tartunk és a tárgyalások is arról folynak, hogy amint látjuk már Szlovákiában is a járványhullám csúcsát, és bebizonyosodik ez az előrejelzés, és néhány tucat napon belül csökkenés tapasztalunk, akkor jelentős enyhítés jöhet”.

 

A kormányfő azt feltételezi, hogy minden korlátozást feloldanak, tehát minden vállalkozói egység fogadhat minden ügyfelet.

 

“A maszkviselés marad az utolsó érvényes kötelezettség. Az hetven százalékos hatékonysággal véd minket a fertőzéstől”

 

fogalmazott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket