Eddig 10 776 bejelentés érkezett az oltással kapcsolatos mellékhatásokról - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Eddig 10 776 bejelentés érkezett az oltással kapcsolatos mellékhatásokról

A leggyakrabban jelentkező mellékhatások a magas vérnyomás, trombózis, tüdőembólia, eszméletvesztés, allergiás reakciók.

Nyitókép: Pixabay/„TheDigitalArtist”

 

Az Állami Gyógyszer-Ellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) a szerdai napig (február 9.) 10 776 bejelentést vett nyilvántartásba feltételezett mellékhatásról a koronavírus elleni védőoltással összefüggésben. 1523 esetben súlyos mellékhatásról van szó.

 

A leggyakrabban jelentkező súlyos mellékhatások a tartósan magas vérnyomás, különösen az emiatt kezelt vagy erre hajlamos betegeknél – továbbá: összeomlás, trombózis, tüdőembólia, allergiás reakciók, átmeneti bénulás, rövid távú eszméletvesztés, de hirtelen stroke is.

 

Az intézet február 9-ig összesen hét oltással kapcsolatos halálesetet regisztrált, amelyek közül három-három esetben a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca oltásait követően léptek fel komplikációk. Egy további haláleset a Moderna vakcináját érinti.

SJE Nyílt nap

 

A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ adatai szerint Szlovákiában február 10-ig 2 828 834 ember kapta meg a védőoltás első adagját, 2 711 321-en pedig teljesen oltottnak minősülnek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket