Nyitókép: Tripadvisor

 

A szlovák főváros a Közlekedési Minisztériummal és az Állami Vasúttársasággal karöltve a pozsonyi főpályaudvar és annak környékének átfogó modernizációját, illetve átépítését tervezi.

 

A főpályaudvar lerobbant épülete hosszú évek óta Pozsony szégyenfoltja. Jóllehet magán az épületen és az előtte lévő területen az elmúlt években kisebb esztétikai átalakítások történtek, az összképen ezek a kis javítások nem javítottak és a legtöbb utas a lehető leggyorsabban igyekszik elhagyni az omladozó, szeméttel és részegekkel teli helyszínt.

 

A pozsonyi városvezetés már 2016-ban pályázatot hirdetett a főpályaudvar teljeskörű átépítésére, de végül a nagy magánbefektetői projekt nem valósult meg, és 2022-ben továbbra is archaikus állapotok várják a turistákat.

 hirdetes_810x300  

 

„Az államnak nem volt, most sincs és nem is lesz pénze a főpályaudvar átfogó rekonstrukciójára. Ezért együtt kell működnünk a magánbefektetővel, de a fővárossal és a szlovák vasutakkal is. Nem csak látszatmegoldást szeretnénk, hanem az épület és annak környezetének átfogó rekonstrukcióját tervezzük, hogy többé ne kelljen szégyenkeznünk a főpályaudvar miatt.”

 

– mondta Andrej Doležal közlekedési és építésügyi miniszter.

 

Pozsony az év végéig várja a pályázatok beküldését az épület rekonstrukciójára.

 

Imhd.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.