Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

A kormánynak több pénz áll rendelkezésre a szennyvíz-csatornázás kiépítésére, politikai akarat azonban nincs a csallóközi hálózat bővítésére. Ez  volt a központi gondolata a Szövetség-Aliancia csütörtöki sajtótájékoztatójának, amelyen Forró Krisztián pártelnök (MKP), Sólymos László OT-elnök (Most-Híd) és Mózes Szabolcs alelnök (Összefogás) vett részt, valamint Balódi László nemeshódosi polgármester, Wurczell Zoltán Királyfiakarcsa és Mikós Ferenc, Szap polgármestere.

 

Forró Krisztián felhívta a figyelmet, hogy a csatornázási projektek kidolgozása a falvak számára iszonyú megterhelést jelent, a dokumentáció kidolgozásának költségei kisebb falvak esetén is 25 ezer euróra rúghatnak.

 

A Szövetség-Aliancia a kormányhoz kíván fordulni, hogy a Csallóköz minden településén teremtsék meg az anyagi feltételeit egy hatékony és vízvédelmi szempontból megfelelő csatornázási rendszer megépítésének.

 

 hirdetes_300x300  

Sólymos László, aki a III. Fico-kormány és a Pellegrini-kormány környezetvédelmi minisztere volt, élesen bírálta a kormányt, amiért – állítása szerint – nagyobb anyagi lehetőségei lennének, mégsem fordít pénzt a csallóközi kanalizációs hálózat bővítésére.

 

Mindezt Sólymos azért tartaná rendkívül fontosnak, mert szerinte a kormány tétlenségével veszélyezteti Közép-Európa legnagyobb felszína alatti vízkészletét. Azt is felrótta a kormánynak, hogy leállította a projekteket a minisztérium.

 

Mózes Szabolcs szerint a kormány nem törődik eléggé a déli régiókkal, amely a tavaly elfogadott útfejlesztési tervezetből is kiderült (abban alig szerepelt befutó helyen déli infrastruktúra-fejlesztés).

 

A sajtótájékoztató nagy részében feltűnő volt, ahogy a Most-Híd a Smerrel közös kormányzásának „előnyeit” próbálta hangsúlyozni. Sólymos nem véletlenül hasonlította össze számszerűleg a választások előtti és utáni számokat. Állítása szerint például a Csallóközben 80 millió euróból megoldhatók lennének a régió csatornázási gondjai, és az „előző vezetés idején” 30 millió euró csatornázási beruházás valósult itt meg.

 

A csatornázási hálózat kiépítésének problematikájával nemrég az MKP Platform is foglalkozott.

 

Nem számíthat a választásokon a Szövetség támogatására az a helyi politikus, akiről kiderül, hogy összejátszott a dán sertéstenyésztőkkel

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.