Belföld

Szövetség: Hiába van több pénz, politikai akarat azonban nincs a csallóközi kanalizációs hálózat bővítésére

A Szövetség-Aliancia a kormányhoz kíván fordulni.

Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

A kormánynak több pénz áll rendelkezésre a szennyvíz-csatornázás kiépítésére, politikai akarat azonban nincs a csallóközi hálózat bővítésére. Ez  volt a központi gondolata a Szövetség-Aliancia csütörtöki sajtótájékoztatójának, amelyen Forró Krisztián pártelnök (MKP), Sólymos László OT-elnök (Most-Híd) és Mózes Szabolcs alelnök (Összefogás) vett részt, valamint Balódi László nemeshódosi polgármester, Wurczell Zoltán Királyfiakarcsa és Mikós Ferenc, Szap polgármestere.

 

Forró Krisztián felhívta a figyelmet, hogy a csatornázási projektek kidolgozása a falvak számára iszonyú megterhelést jelent, a dokumentáció kidolgozásának költségei kisebb falvak esetén is 25 ezer euróra rúghatnak.

 

A Szövetség-Aliancia a kormányhoz kíván fordulni, hogy a Csallóköz minden településén teremtsék meg az anyagi feltételeit egy hatékony és vízvédelmi szempontból megfelelő csatornázási rendszer megépítésének.

 

Sólymos László, aki a III. Fico-kormány és a Pellegrini-kormány környezetvédelmi minisztere volt, élesen bírálta a kormányt, amiért – állítása szerint – nagyobb anyagi lehetőségei lennének, mégsem fordít pénzt a csallóközi kanalizációs hálózat bővítésére.

 

Mindezt Sólymos azért tartaná rendkívül fontosnak, mert szerinte a kormány tétlenségével veszélyezteti Közép-Európa legnagyobb felszína alatti vízkészletét. Azt is felrótta a kormánynak, hogy leállította a projekteket a minisztérium.

 

Mózes Szabolcs szerint a kormány nem törődik eléggé a déli régiókkal, amely a tavaly elfogadott útfejlesztési tervezetből is kiderült (abban alig szerepelt befutó helyen déli infrastruktúra-fejlesztés).

 

A sajtótájékoztató nagy részében feltűnő volt, ahogy a Most-Híd a Smerrel közös kormányzásának “előnyeit” próbálta hangsúlyozni. Sólymos nem véletlenül hasonlította össze számszerűleg a választások előtti és utáni számokat. Állítása szerint például a Csallóközben 80 millió euróból megoldhatók lennének a régió csatornázási gondjai, és az “előző vezetés idején” 30 millió euró csatornázási beruházás valósult itt meg.

 

A csatornázási hálózat kiépítésének problematikájával nemrég az MKP Platform is foglalkozott.

 

Nem számíthat a választásokon a Szövetség támogatására az a helyi politikus, akiről kiderül, hogy összejátszott a dán sertéstenyésztőkkel

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. feb. 11. 08:56

Lacikám 4 évig voltál Szlovákia kornyezetvédelmi minisztere tehettél volna te is tobbet a déli régiokért persze sajnálatos hogy ez a kormány sem tett idáig semmit sem ezért.Fontos hogy most a eégio polgármesterei osszefogjanak és nyomást gyakoroljanak a minisztériumra mert Farkas Ivánnak tényleg igaza van hogy ebben a régioban még mindig kozépkor van.

Ferike
2022. feb. 12. 19:25

Hát kedves Sólymos "úr", talán még hiteles is lehetne a felvetése, ha nem alkalmazta volna nagyon módszeresen a magyar régió kban a jól bevált "oszd meg és uralkodj" elvet "miniszterkedése" alatt. A vágóHídas és behódoló falvak érdekes módon nagyon sikeresek voltak a pályázatokban, míg a többi magyar falunak nagyobb esélye volt nyerni a lottón mint pályázati pénzhez jutni! Meg kell nézni kikhez folytak a túlárazott csatornázási pénzek az ön URALKODÁSA alatt! Meg kell hagyni, hogy magas szintre fejlesztette a politikai zsarolás módszerét!!! Talán, ha reális árakon csatornáztak volna és nem diszkriminálja a többi magyar falut akkor nem ez lenne a helyzet!!!! Ejnye bejnye Sólyom "úr"....ön nagyon gyorsan felejt, ha ez az érdeke, hogy újra azt tehesse amit eddigis tett!!!

  Petike
  2022. feb. 13. 14:54

  ha jol tudom sem Csallokozcsurortoknek sem Vásárútnak sem Muzslának NEM Hidas polgármesterei vannak a dunaszerdahelyi járásba pedig 33 millio euro jott

Ferike
2022. feb. 13. 21:43

A behódolót értsd kollaboránsnak Petikém 😄.....viszont a "túlárazott" itt is érvényes - vagyis nekik megérte! Persze azért azt se felejtsd el, hogy kik is voltak azok akik a legjobban szorgalmazták a vágóHídasokkal az összeborulást???? 🤔🤫🤭 Így talán össze áll a kép ugye!!!???? 😉

  Petike
  2022. feb. 14. 17:46

  miért hát kivel kellett volna osszeborulni tán Ficoval vagy Kotlebával

   Ferike
   2022. feb. 14. 21:56

   Hát igen....lényegében a felvetésed sem rossz hiszen az eredmény ugyan az lesz😄. Eddig azt hittem a törvényhozásba jutás lenne a cél🤷‍♂️

Petike
2022. feb. 15. 17:16

Ferike hát persze hogy a parlamentbe valo jutás a cél ez világos mint a pofon de még elotte jo eredményt kell elérni az idei oktoberi megyei és a helyi onkormányzati választásokon minimum a nagyszombati a nyitrai és a kassai megyékben saját megyelnokjelolteket kell állítani.Ha tobb képvidselonk lesz a megyei parlamentekben és tobb polgármesterunk lesz mint 2017ben és 2018ban elért az MKP és a Híd egyutt akkor jo kilátások lesznek arra hogy bejussunk a parlamentbe és a kormányba.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket