Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A fuvarozók sztrájkkészültségből nyílt sztrájkba váltanak, és kedd este (febr. 15.) 19:30-tól blokád alá veszik a jókúti (Szenyicei járás) cseh-szlovák határátkelőt. A Markíza információi szerint másnak, szerdán (febr. 16-án) további határátkelőt vesznek majd blokád alá.

 

A fuvarozók szlovákiai szövetsége, az UNAS jelezte, hogy lépéseiket előre egyeztetik a rendőrséggel, de a blokád alá vett helyszíneken dugókra vagy torlódásokra kell majd számítani.

 

A fuvarozók hétfőn Pozsonyban, a Rozsnyói úton tüntettek, ennek keretében egy sávot elzártak a forgalom elől. Az üzemanyagárak elszállása ellen tüntettek, és Lengyelországéhoz és Magyarországéhoz hasonló intézkedéseket sürgetnek. Egyúttal követelték az üzemanyagra kirótt jövedéki adó és az útadó csökkentését, valamint az útdíj harmadával való csökkentését.

 

 hirdetes_810x300  

A kezdeményezéshez a gazdák is csatlakoztak, akik Samuel Vlčan leváltását követelik.

 

Az érintett minisztériumok nem reagáltak a fuvarozók követeléseire. Azt róják fel nekik, hogy a fasisztákkal fogtak össze, akik autóikkal és transzparensekkel megjelentek a Rozsnyói utcai blokádnál is – tökéletes alibit kínálva a kormánypártoknak arra, hogy elutasítsák a párbeszédet a sztrájkolókkal. A fuvarozók egyébként határozottan elhatárolódtak a kéretlen megjelent ĽSNS-esektől.

 

tvnoviny.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.