Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Megérkeztek Csehországba a Szlovákiába tartó amerikai katonák

Hamarosan több mint 2000 amerikai katona fog együtt gyakorlatozni a szlovák hadsereg 1300 katonájával

Nyitóképé forrása: illusztráció/Facebook.com/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky

 

A Szlovákiába tartó amerikai katonai konvoj első része már megérkezett Csehországba. Kedd este, nagyjából 21 órakor lépték át a cseh-német határt Rozvadovnál, ahol rövid pihenőt tartottak a haditechnika ellenőrzéséig.

 

Az amerikai katonák Rozvadovból Ostrov u Stříba település felé tartanak, ahol technikai szünetet tartanak majd, majd Rančírovra mennek tovább, ahol a cseh katonaság már előkészítette a táborhelyet. Útjukat kelet felé szerda este folytatják, és a Břeclav-Kúty átkelőnél lépik majd át a cseh-szlovák határt.

 

Ezen a héten 1200 amerikai katona és 500 darab haditechnika halad keresztül Csehországon hét konvojra osztva. Az út zömét a konvojok éjszaka teszik meg, hogy ne akadályozzák a közúti forgalmat.

 

Az amerikai katonák legfeljebb 48 órát töltenek Csehország területén.

 

A szlovák Védelmi Minisztérium közlése szerint Szlovákiában, Lengyelországban, Németországban és Csehországban, valamint a balti országokban is egyidőben zajlik majd a Saber Strike 2022 nevű hadgyakorlat. Ennek keretében a szlovák hadsereg 1300 katonája gyakorlatozik majd együtt 2000 amerikai katonával. A hadgyakorlatban 600 haditechnikai egységet vonnak be.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2022. feb. 16. 16:29

Az a sok üzemanyag amit ilyenkor elégetnek, az most nem szennyezi a Földet, meg nincs rossz hatással az üvegház hatásra?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket