Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Amennyiben februárban zajlanának a parlamenti választások, azt a Hlas-SD nyerné a szavazatok 17,5 százalékával. A második helyen a Smer-SD végezne 14,5% százalékkal, a harmadik pedig az SaS lenne a szavazatok 14,2 százalékával – derült ki az AKO legújabb felméréséből, amelybe 1000 adatközlő kapcsolódott be.

 

A Progresívne Slovenskot a válaszadók 8,7 százaléka támogatná, míg a jelenlegi legerősebb kormánypárt, az OĽaNO 8 százalékot kapna. A KDH a szavazatok 7,2 százalékával jutna be a parlamentbe, míg a Sme rodina és a Republika 6,9–6,9 százalékkal.

 

 hirdetes_300x300  

A parlament kapujain kívül maradna az Aliancia-Szövetség a szavazatok 4,1 százalékával, valamint az SNS 3,8 százalékkal. Rajtuk kívül az ĽSNS (2,5%) és a Za ľudí (2,3%) sem jutna be a parlamentbe.

 

A Dobrá voľbát és az Umiernenít a választók 1,2 százaléka választaná, de ugyanennyi szavazatot kapna a Spolu – občianska demokracia is. A Socialisti.sk-ra és a Magyar Fórumra a megkérdezettek 0,3 százaléka szavazna. A Demokratická strana és a Život – národná strana 0,2–0,2 százalékot kapna.

 

A Hlas-SD a felmérés eredményei alapján 31 mandátumot szerezne a parlamentben, a Smer és az SaS pedig 26–26 képviselővel rendelkezne. A PS 16 széket foglalna el, az OĽaNO 14-et, a KDH 13-at, míg a Sme rodina és a Republika 12–12 képviselővel rendelkezne.

 

Az adatgyűjtés február 8. és 14. között zajlott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!