Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő arra kérte az embereket, hogy ne essenek pánikba. Mindezt a mai kormányülés után jelentette ki az ukrajnai háborúval kapcsolatos, a szlovák társadalomban egyre inkább növekvő aggodalomra reagálva.

 

A miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy legyenek nyugodtak, segítőkészek és szolidárisak. Mint mondta, Szlovákiát semmilyen veszély nem fenyegeti.

 

 hirdetes_810x300  

 „Nincs okunk arra, hogy a jövőnk miatt aggódjunk. Azt ugyan senki sem tudja megmondani, hogy mire képes Vlagyimir Putyin orosz elnök, de szeretném hangsúlyozni, hogy Szlovákia tagja a NATO-nak és az EU-nak is, és ebben rejlik a mi erőnk. Ha valaki kikezdene velünk, akkor az összes többi NATO-taggal is kikezdene. Most az ukrajnai menekültek megsegítése az elsődleges“

 

– konstatálta Heger.

 

A kormányfő bejelentette, hogy március 3-án Urusula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke érkezik Szlovákiába. A találkozó elsődleges témája az ukrajnai helyzet lesz.

 

 „Tudatosítani kell, hogy Ukrajna védekezik. Védi a területét, a szabadságát, mi pedig támogatjuk ebben. Mindenkinek köszönöm, aki bármilyen módon hozzájárult az ukrajnai menekültek megsegítéséhez“

 

– mondta Heger, hozzátéve:

 

„Mi békét akarunk. A békét támogató országok és közösségek egyértelműen megmutatkoznak. Azért van szükségünk a szankciókra, hogy megmutassuk Putyinnak, az Orosz Föderációnak és mindenkinek, akinek a jövőben eszébe jut katonailag megtámadni egy demokratikus országot, hogy mi vár rá“.

 

A kormányfő szerint egyértelmű jelét kell adni annak, hogy békét akarunk és nem háborút.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.