Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Pozsony nagy kapacitású segélyközpont létrehozását tervezi – jelentette be Matúš Vallo polgármester, hozzátéve: arra a forgatókönyvre készülnek, amikor több ezer Ukrajnából érkező menekültet kell majd elszállásolniuk.

 

A nagy kapacitású segélyközpont a menekültek támogatásának első lépése lesz, tekintet nélkül arra, hogy tömegközlekedéssel vagy saját személygépkocsin érkeznek Pozsonyba, esetleg az ország szervezetten fogja őket Kelet-Szlovákiából a fővárosba szállítani.

 

 hirdetes_400x285  

„Erre a helyzetre felkészülve az egyes városrészekkel és járási hivatalokkal együttműködve szálláshelyeket készítünk elő több ezer ember számára. Elsősorban nagy kapacitású, már létező objektumokról van szó, amelyek számára most a szükséges hátteret biztosítjuk“

 

– közölte Vallo.

 

A pozsonyi vasúti főállomáson a város információs pontot létesített, emellett informátorok és tolmácsok is segítik a Pozsonyba érkező ukránokat. Az állomáson várótermet is kialakítottak a menekülteknek, ahol az alapvető szükségleteket biztosítják számukra.

 

Az elmúlt napokban átlagosan néhány tucat ukrán érkezett a Kelet-Szlovákiából Pozsonyba tartó vonatokon. Vallo szerint a többségüknek alapvető információkra, áramra, internetre, iránymutatásra, valamint segítségre van szükségük a menetjegy megvásárlásához. Ezután folytatják az útjukat Európa más részébe. Szállásra a menekültek kisebbik részének van szüksége. Számukra a város és az egyes városrészek létesítményeiben, illetve néhány magánszálláshelyen biztosítanak átmeneti szálláshelyet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!