Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) pénteken elindította a regisztrációt a koronavírus elleni oltás negyedik dózisának felvételére azon személyek számára, akik csökkent immunitással rendelkeznek a fertőzéssel szemben.

 

A negyedik oltást 18 évnél idősebb, csökkent immunitással rendelkező személyek vehetik fel leghamarabb a harmadik oltás felvételétől számított három hónap után.

 

 hirdetes_300x300  

Az érintett személyek a www.korona.gov.sk honlapon regisztrálhatnak, és az általuk kiválasztott járásban kapnak időpontot az oltásra.

 

Az oltást a Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson és a Novavax vállalat vakcináival végzik. Az érdeklődő kiválaszthatja, hogy a felsorolt vakcinák közül melyikkel szeretné magát beoltatni.

 

„Az immunkompromittált és a csökkent immunitással rendelkező személyek esetében a negyedik oltást megerősítő adagnak számít, és abban az esetben is ajánlják a felvételét, ha az illető már átesett a COVID-19 betegségen. A negyedik oltás felvételét az érintett pácienseknek ajánlott megbeszélniük a kezelőorvosukkal“

 

– közölte Alžbeta Sivá, az NCZI szóvivője.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!