Nyitókép: Getty Images

 

Nem született döntést a S-300-as légvédelmi rendszer átadásáról Ukrajnának – közölte Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter csütörtökön. Megjegyezte: Szlovákia örömmel szabadulna a rendszertől, hogy egyben Ukrajnának is segítsen, de szükség van egy alternatív fegyverrendszerre.

 

„Amennyire csak tudunk, mindannyian igyekszünk segíteni Ukrajnának. De én vagyok a Szlovák Köztársaság védelmi minisztere és mindenekelőtt arra kell ügyelnem, hogy Szlovákia védelmi érdekei ne sérüljenek.”

 

– mondta Naď.

 

Kiemelte, hogy az S-300 az egyetlen légvédelmi rendszer, amivel Szlovákia jelenleg rendelkezik.  A MiG-29-es vadászgépek ügyében sem született eddig megállapodás. Naď ugyanakkor aláhúzta, hogy meg kell szabadulni az orosz technológiától való függéstől, ugyanis a MiG-eket és az S-300-asokat csak az orosz cégek tudják működésben tartani, ami a jelenlegi helyzetben gyakorlatilag lehetetlen.

  hirdetes_300x300   

 

Szlovákia a miniszter szavai szerint már jóval a háború előtt jelezte, hogy megszabadulna az elavult ex-szovjet technikától – a mostani ukrajnai háború pedig ezt a folyamatot csak felgyorsította és nem kiváltotta.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!