Nyitókép: ÚV SR/SITA

 

Az ukrajnai válság a pártpreferenciákat illetően elsősorban az OĽaNO-nak segített. Ezzel ellentétben az extrémista Republika és Kotlebáék összesen csaknem a választók két százalékát vesztették el – derült ki az AKO legújabb felméréséből.

 

Amennyiben márciusban tartanák a parlamenti választásokat, azt továbbra is a Hlas-SD nyerné a szavazatok 18 százalékával. Második helyen végezne az SaS 14,7 százalékos támogatottsággal, míg a harmadik a Smer-SD lenne a szavazatok 14 százalékával.

 

 hirdetes_300x300  

Az OĽaNO 9,4 százalékot szerezne, a Progresívne Slovensko 8,9-et, míg a KDH-ra a választók 7,4 százaléka szavazna. A Sme rodina 6,2 százalékkal jutna a parlamentbe, míg a Republika 5,7 százalékkal.

 

A parlament kapui előtt rekedne az SNS 3,9 százalékkal és az Aliancia-Szövetség 3 százalékkal. A Za ľudí 2,6 százalékkal, valamint a Magyar Fórum 2,3 százalékkal szintén nem jutna be a parlamentbe.

 

Az ĽSNS-re a választók 1,8 százaléka adná a szavazatát, a Dobrá voľbára és az Umiernení pártra 0,9 százalékuk, a Spolura 0,5 százalékuk, míg a Naša vlasťra 0,3 százalékuk.

 

A felmérés alapján a Hlas-SD 32 mandátumot szerezne a parlamentben, az SaS 26 képviselővel rendelkezne, míg a Smer-SD 25-tel. Az OĽaNO 17 helyet foglalna el, a PS 16-ot, a KDH 13-at, míg a Sme rodinának és a Republikának 11-11 képviselője lenne.

 

Teraz.sk

Megosztás:
Címkék: AKO-felmérés

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.