Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Štefan Hamran marad az országos rendőrfőkapitány, akit Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter csütörtökön hivatalosan is kinevezett ennek a tisztségnek a betöltésére. Hamran eddig ideiglenesen töltötte be az országos rendőrfőkapitányi pozíciót. A hírt Michaela Paulenová közölte a belügyi tárca sajtóosztályától.

 

„Hamran urat mindig is tapasztalt szakembernek tartottam, hiszen nemcsak itthon rendelkezik kézzelfogható eredményekkel, hanem külföldön is. Képességeit a rendőrfőkapitányi poszt átmeneti betöltése során is bizonyította“

 

– konstatálta Mikulec, aki bízik benne, hogy Hamran „elszántan és kitartóan“ fogja folytatni azt a folyamatot, amelyet a rendőrség megreformálása kapcsán kezdett el.

 hirdetes_400x285  

 

A rendőrfőkapitányi pozíció azt követően üresedett meg, hogy az előző rendőrfőnök, Peter Kovařík 2021. szeptember 15-ével önként távozott. A rendőrség vezetésével akkor átmenetileg Hamrant bízták meg.

 

Egy tavalyi törvénymódosítás értelmében a rendőrfőnököt a belügyminiszter nevezi ki a jelölt parlamenti meghallgatását követően. A miniszter egyúttal vissza is hívhatja a rendőrfőkapitányt, akár indoklás nélkül.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.