Hat hónap feltételes börtönbüntetésre ítélték Kotlebát - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Hat hónap feltételes börtönbüntetésre ítélték Kotlebát

Mivel a bíróság bűnösnek találta, ezért elveszíti képviselői mandátumát.

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A Legfelsőbb Bíróság döntés hozott Marian Kotleba ĽSNS-elnök 1 488 eurós vitatott csekkjei ügyében folytatott fellebbviteli tárgyaláson.

 

A jogerősen meghozott döntés értelmében az alapvető emberi jogok elnyomására irányuló mozgalmak támogatásának bűncselekménye miatt hat hónap feltételes börtönbüntetésre ítélték Marian Kotlebát. A büntetést másfél évre felfüggesztették. Ez azt jelenti hogy Kotlebának nem kell börtönbe vonulnia, de elveszíti képviselői mandátumát, mivel a bíróság bűnösnek találta.

 

SJE Nyílt nap

A fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) 2020. októberi határozatát, amely négy év és négy hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.

 

A keddi fellebbviteli tárgyalást Kotleba távolmaradás ellenére is megnyitották. A vádlott arra hivatkozva nem jelent meg a tárgyaláson, hogy a beteg fiát ápolja. A bíróság szerint az indoklás nem hiteles.

 

A vád szerint az ĽSNS elnöke 2017. március 14-én követett el bűncselekményt, amikor egy nyilvános rendezvényen három családnak 1488 euróról szóló jelképes csekkeket nyújtott át, a szlovák állam kikiáltásának évfordulóján.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket