Nyitókép: SITA

 

A közúti közlekedésről szóló törvényt szerdán fogadta el a kormány. Amennyiben a parlamentben is többséget kap, a következő módosításokra számíthatnak azok, akik jelentősen túllépik a megengedett sebességet, vagy vezetés közben használják a mobiltelefonjukat:

 

Aki nem az ún. hands free formában kezeli a telefonját vezetés közben, az 100 helyett 150 eurós büntetést kaphat. Szabálysértési eljárás során pedig a lehetséges büntetés felső határa 200-ról 300 euróra emelkedik. Továbbá büntetésként megszabhatják a gépkocsivezetéstől való eltiltást is, mely 3 súlyos szabálysértés közé fog tartozni 12 hónap alatt.

 

Szigorúbb büntetés vár a gyorshajtókra is. Aki lakott területen legalább 50 kilométer/órával gyorsabban halad az előírtnál, illetve lakott területen kívül legalább 60 kilométer/órával.

 hirdetes_400x285  

 

Az ilyen szabálysértés szintén a súlyosabbak közé fog tartozni, melyből ha 12 hónap alatt 3 összejön, az illetőt autóvizsgára kötelezhetik, vagy egészségügyi, pszichológia alkalmassági vizsgálat alá vethetik. A büntetés ebben az esetben marad a jelenlegi, azaz 250-800 euró között helyszíni bírság esetén, eljárás során pedig 500-1000 euró között.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!