Nyitókép forrása: SITA/Úrad vlády SR

 

Szlovákia kötelezte magát, hogy 530 millió eurót enged át az ukrán menekültek támogatására – derül ki a Kormányhivatal szerkesztőségünkhöz megküldött közleményéből.

 

Szombaton zajlott a varsói adományozói konferencia az Ukrajnából menekülők és elüldözött személyek megsegítésére, amelybe az uniós és OECD-tagállamok is bekapcsolódtak. A szlovák felajánlás ebből az apróból született.

 

A több mint félmilliárdos keretet humanitárius célokra kell elkölteni, alapvető létszükségleti szolgáltatások biztosítására, mint amilyen az egészségügyi ellátás, szállásolás, az oktatás vagy óvodai látogatások lehetővé tétele.

 

 hirdetes_300x300  

„Szlovákia szolidáris Ukrajnával szemben, lojális szomszédok vagyunk. Ukrajna biztonsága és jóléte alapvető érdekünk. Humanitárius pénzügyi segítségnyújtáson kívül további 5 millió eurót különítettünk el az ukrán régiók fejlesztésére a szlovák-ukrán határon átnyúló együttműködés keretében”

 

jelentette ki Eduard Heger.

 

Szlovákia a „School to Go” online oktatási platformmal is hozzájárul az ukrán menekültek támogatásához, amely lehetővé teszi, hogy az ukrán gyerekek anyanyelvükön tanulhassanak online.

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!