Focus-felmérés: Továbbra is a Hlas van nyerő pozícióban, a Szövetség parlamenten kívül rekedne - Körkép.sk
Gedeon, Johanna
  • HUF: 386.07
  • USD: 1.08
  • 1 °C
  • 11 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Focus-felmérés: Továbbra is a Hlas van nyerő pozícióban, a Szövetség parlamenten kívül rekedne

Simán összejönne egy Hlas-Smer-Sme rodina koalíció

Nyitókép: körkép.sk

 

Ha március végén, április elején lettek volna a szlovákiai parlamenti választások, azt a Hlas-SD nyerte volna meg. A Focus ügynökség felmérése szerint a második helyen a Smer-SD, a harmadikon pedig az SaS végzett volna.

 

A háború nem rajzolta át különösebben a szlovákiai belpolitikai erőviszonyokat, a Hlas továbbra is nyerő pozícióban van, miközben a Szövetség a parlamenten kívül rekedne. Robert Fico alig négy százalékkal marad le korábbi párttársa mögött, a jelenlegi kormánykoalíciós pártok közül pedig még mindig Richard Sulíkék a legerősebbek.

 

A Markíza televízió megbízásából készült felmérés szerint az OLaNO 8,1 százalékot szerezne, a Sme rodina 7,5 százalékkal jutna be, a Progresívne Slovensko pedig 7,3 százalékkal lenne parlamenti párt. Bejutna még a Republika 6,9 és a KDH 6,3 százalékkal.

 

SJE Nyílt nap

A parlamenten kívül rekedne Marian Kotleba pártja a maga 4,5 százalékával, ahogy nem érné el a szükséges 5 százalékot a Szövetség sem (4,4 %). Ismét kívül rekedne az SNS (3,6%), kiesne a Za ľudí (2,5%), 1,9 %-ot érne el a Dobrá voľba-Umiernení. 1,6 százalékot mért a Focus a Simon Zsolt vezette Magyar Fórumnak, a korábban majdnem parlamentbe jutó Spolunak pedig 0,7 százalékot jósolna.

 

A székek megoszlása szerint összeállhatna egy Hlas-Smer-Sme rodina koalíció 77 képvislővel, aminek van némi realitása, miután Boris Kollár a Markíza vasárnapi vitaműsorában nem zárta ki a Robert Ficoval való együttműködést.

 

 

 

A Focus felmérése március 31. és április 6. között készült 1007 fő bevonásával.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Márta
2022. ápr. 10. 17:46

Várjuk ki a végét, meg pár magyar kártya a szlovák "honatyák" kezéből, s megfordul a kocka. Az Orbánnal való fenyegetőzés nem vezet sehová. Csak ha összezárunk, tudunk előre lépni. A Szövetség már most tisztességesebb, mint Kollár és pártja, ...

B, Gy.
2022. ápr. 11. 10:04

Azok akik a megmaradasunk es fejlodesunk oldalan allnak azok elfogadjak Orban segitseget azok akik nem fogadjak el a segitseget azok az asszimilaciot es vegleges eltunesunket segitik.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket