Nyitókép: Körkép.sk

 

Frissítve: 14.32 Az elmúlt hetekben folyamatos hangulatkeltés, magyarellenes gyűlölködés uralta a szlovák közbeszédet, mediális teret. A liberális és konzervatív sajtóban egyaránt jelentek meg provokatív célzatú irományok, melyek közös nevezője, hogy párhuzamot vontak az orosz-ukrán konfliktus és a szlovák-magyar kapcsolatok között.

 

Arpád Soltész: A putyini Magyarországot izolálni kell, különben Rozsnyó lesz az új Bucsa

 

A Sme, aktuality.sk, Postoj, DenníkN, noviny.sk, stb. portálokon megjelent cikkek, írások azzal próbálták uszítani a szlovákságot, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarország is megtámadhatja Szlovákiát.

 hirdetes_300x300  

 

Egy háborúban az igazság esik el először. Aztán a józan ész

 

Mi több, a kórusba beleállt a második legmagasabb szlovák közjogi méltóság, Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke is, aki egyenesen arról beszélt a legnézettebb vasárnapi politikai vitaműsorban a Markíza televízióban, hogy Orbán Viktor és Vlagyimír Putyin megegyezett arról, hogy felosztják egymás között Szlovákiát.

 

A folyamatos uszításokra Gyimesi György, a magyar külügy, utolsóként pedig a Szövetség-Aliancia is reagált. A felvidéki magyar választópolgárok pedig, megunva az ellenük való hangulatkeltést, úgy döntöttek, hogy megmozdulást szerveznek a szlovák parlament elé.

 

A Körkép.sk saját forrásból úgy értesült, hogy a Németh Titusz által, magánszemélyként koordinált tüntetés jövő hét kedden, azaz április 19-én 15-17 óra között lesz a szlovák törvényhozás előtt. Ugyanott, ahol anno a Most-Híd által is megszavazott magyar himnusz betiltását követően is tüntettek a felvidéki magyarok. A megmozdulás részleteiről, melyet a Körkép.sk természetesen élőben közvetít, a későbbiekben beszámolunk olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 32 olvasónak tetszik ez a cikk.