Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter az amerikai The New York Timesnak adott interjújában azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország vezéréhez, Adolf Hitlerhez hasonlíható.

 

Elmondása szerint az ukrajnai orosz invázió előtt még az is elképzelhetetlen volt, hogy Szlovákia nagy mennyiségű alapfegyvert, nem még hogy légvédelmi rendszert küldjön ingyen a keleti határán keresztül.

 

„De ez az új világhelyzet. Frontország vagyunk. A határunkon háború zajlik, az országunkba pedig több mint 330 ezer ukrán menekült érkezett. Most teljesen más a paradigma“

 

 hirdetes_300x300  

– jegyezte meg, hozzátéve, hogy Putyin „egyenlő Hitlerrel“, és még Ukrajnában meg kell állítani.

 

„Ukrajna szó szerint a jövőnkért harcol“

 

– idézi a napilap a védelmi minisztert abban a terjedelmes cikkében, amely a szlovák S-300-as légvédelmi rendszer Ukrajnának történő átadásával foglalkozik.

 

Naď egyúttal elutasította Oroszország azon állítását, miszerint Dnyipro mellett megsemmisítették a Szlovákia által adományozott S-300-as rendszert. A miniszter szerint ez egy „hamis hír“, amellyel az oroszoknak az a céljuk, hogy fenntartsák a látszatot, és megnyugtassák az Ukrajna bombázására kivezényelt pilóták idegeit.

 

Az ukrán kollégája biztosította arról, hogy a szlovák légvédelmi rendszer Dnyipróban van és működik.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!