Csaba
  • HUF: 407.73
  • USD: 1.03
  • 18 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Felvidéki magyarok kis, de annál elszántabb csapata tüntetett ma Pozsonyban Kollár szavai ellen

Gyimesi György külföldön tartózkodott, de levelet küldött, amit Samu István olvasott fel.

Nyitókép: Körkép.sk/Király Zsolt

 

Szűk körben, szerény körülmények között, de kiálltak a magyar érdekek mellett a felvidéki magyarok. Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke soviniszta, a magyar revizionizmus veszélyével riogató szavaira tartott tüntetésen gyűlt össze a parlament előtt a felvidéki magyarok egy csoportja.

 

Forrás: Körkép.sk

 

Forrás: Körkép.sk

 

Forrás: Körkép.sk

 

Németh Titusz civil aktivista, a tüntetés szervezője felolvasta a mai összejövetel céljából írt nyílt levelet, melyet átadnak Kollárnak. Majd Samu István tolmácsolta Gyimesi György (OĹaNO) szavait, aki külföldi útja miatt levelet küldött a tüntetőknek. Gyimesi levele így szólt:

 

„Tisztelt jelenlévők, kedves tüntető felvidéki magyarok!

 

Engedjék meg, hogy ezúttal írásban üdvözöljem Önöket!  Az életben vannak pillanatok, amikor nem maradhatunk csendben. Ilyen pillanat volt az Önök előtt álló épület, a szlovák parlament elnökének, Boris Kollárnak a magyarellenes, uszító, revizionizmussal riogató szavai. Mindezt a legnézettebb politikai tévéműsorban, élő, egyenes adásban engedte meg magának.

 

Nem magánemberként, nem is csak pártelnökként, hanem a diplomáciai protokoll szerint az ország 2. legfőbb közjogi méltóságaként.  Ez megengedhetetlen minden szempontból. Úgy emberileg mint tartalmilag is. Ilyen mélyre ugyanis még Ján Slota vagy Vladimír Mečiar sem merészkedett.

 

Nekünk pedig azt kell mondanunk, hogy állj, Boris! Túllőttél a célon, amiért bocsánatot kell kérned a magyaroktól. Szavaid, miszerint Orbán-Putyinnal felparcellázni készül Szlovákiát, alaptalanok. Uszítanak ellenünk, felvidéki magyarok ellen. Amit el kell utasítanunk. Ez az ország a mi szülőföldünk is, a mi hazánk, amit te felparcellázásnak nevezel, ott apáink, nagyanyáink sírjai vannak. És mi nem készülünk sehová, legyen bármilyen geopolitikai helyzet.

 

Nagyon örülök, hogy nemcsak én emeltem fel a mutatóujjam Kollár szavai után, hanem Magyarország is, mely jelezte, hogy már nem a középkorban  vagy a múlt századokban vagyunk. Nagyon fontos  hogy Ti is itt vagytok, és együtt adhatjuk Boris Kollár tudtára, hogy betelt a pohár és kérjen bocsánatot. Köszönöm egyúttal a  felvidéki civileknek is a mai szervezést. Együtt kell összefognunk magyarként.  Isten áldd meg a magyart!”

 

A Szövetség-Aliancia vezetősége részéről senki nem volt jelen a tüntetésen. A környéken járó, a Most-Hídból kilépő Ravasz Ábel pedig a tüntetés kezdete előtt pár perccel inkább sietve távozott. A felvidéki magyar civilek Boris Kollár minősíthetetlen szavai miatt vonultak a patlament elé.

 

Felvidéki magyar tüntetés a szlovák parlament előtt: A Szövetség-Alianciának más programja van, Gyimesi levelet küld

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Orbán Gábor
2022. ápr. 19. 16:47

Érdekes, hogy mind "szamok", mind "L.Viktor" (aki legalább 4 címmel rendelkezik) hasonló, hárombetűs, orosz webhelyes (.ru) fake-mailekről posztol. A mail-címeket a Körkép.sk látja, ezért a trollok törlésre kerülnek. Üdv

Almassy
2022. ápr. 19. 19:29

Boris Kollár nem a népét szolgálja. Aki össze akarja ugrasztani a magyarokat és a tótokat az hazaáruló.

Almassy
2022. ápr. 19. 19:34

A Szövetség-Aliancia szégyelje magát, hogy nem képviseltette magát a tüntetésen.

    atoszka
    2022. ápr. 19. 21:03

    A “Szövetségből” csak az “MKP-platform” - tól lett volna elvárható, de tőlük nagyon… Ők inkább tovább tolják a semmitmondó, tartalmatlan kongást már ki tudja hány éve… Én már azt sem hiszem, hogy ők tényleg el akarnak érni bármit is… Egyébként most a közvéleménykutatóknál pont annyi a százalékuk, mint amikor maguk voltak..!!.. Noooorrrmmááálliisss??

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket