Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke az ellene indult eljárás mögött politikai bosszút és próbálkozást lát arra, hogy likvidálják a legerősebb ellenzéki párt elnökét.

 

„A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség ellenzéki vezetőként immáron negyedszer vádolt meg politikailag. De nem azért, mert korrupció vagy más gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban gyanúsítanának, hanem azért, mert ellenzéki politikusként végzem a munkámat“

 

– jelentette ki Fico, hozzátéve, hogy a Smer-SD naponta felhívja a figyelmet a kormány és az államfő tehetetlenségére, és a büntetőrendszer manipulációjára.

 

 hirdetes_810x300  

„Szó szerint kitaláltak egy történetet arról, hogy egy állítólagos bűnszervezetet alapítottam, amelynek az volt a célja, hogy ártson Kiskának, Matovičnak és Kollárnak“

 

– közölte Fico, aki úgy véli, hogy már a sértettek listája is bizonyítja, politikai bosszúról van szó.

 

Az ellenzéki vezér konstatálása szerint azért vádolták meg, mert 2006 és 2018 között kormányfőként nyíltan beszélt Andrej Kiska volt államfő és Igor Matovič OĽaNO-vezér adócsalási ügyeiről.

 

A megvádolásával kapcsolatban azt állítja, mindent a kormány politikai vezetőinek kérésére és beleegyezésével szerveztek meg.

 

„Függetlenül attól, hogy a kormánykoalíció letartóztat-e vagy sem, Matovič, Heger és Čaputová politikai színháza nem fog megakadályozni sem engem, sem a Smert az ellenzéki munkánk elvégzésében”

 

– jegyezte meg Fico.

 

Breaking: A NAKA őrizetbe vette Robert Kaliňák korábbi belügyminisztert

 

A jogállamiságon és a demokrácián túlmutatónak tartja, hogy Robert Kaliňákot és Marek Para ügyvédet is megvádolták.

 

„Ez a NAKA és a Speciális Ügyészség bűnszervezeteinek egyértelmű kísérlete arra, hogy az igazságszolgáltatás nyilvánvaló torzulása és a büntetőeljárások ellenzéki jelöltek kárára történő manipulálása esetén megszüntesse a vádlottak hatékony védelmét“

 

– véli Fico.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.