Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Robert Fico (Smer) exkormányfő, ellenzéki képviselő kedden délelőtt a NAKA-nál járt, hogy vallomást tegyen az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban, de végül elutasította a vallomástételt. Ügyvédje David Lindtner szerint Fico azért nem tett vallomást, mert „nem értette meg az Alkony-ügyben megfogalmazott vádakat, és kérte az illetékes nyomozót, hogy magyarázza meg azokat”.

 

Lindtner szerint azonban a magyarázat „nem tette lehetővé a vádak értelmezését”, és kiemelte, hogy Fico akkor tesz majd vallomást, ha megkapta az általa kért információkat.

 

Robert Fico az országos renfőrfőkapitányság pozsonyi központjában jelent meg. A sajtónak nem kommentálta az ellene felhozott vádakat, arra sem tért ki, kapott-e meghívót a mentelmi jogát felülvizsgáló parlamenti bizottság szerdán esedékes ülésére. A parlament csütörtökön fog szavazni arról, kiadja-e a hatóságoknak Ficot.

 

 hirdetes_300x300  

Az Alkony nevű akció keretében a hatóságok Robert Fico exkormányfő és a Smer második embere, Robert Kaliňák egykori belügyminiszter ellen emeltek vádat bűnszervezet alapítása, támogatása, és hatáskörrel való visszaélés, valamint banktitok, gazdasági titok és levéltitok többrendbeli megsértése miatt.

 

A két politikuson kívül vádat emeltek az ügyben Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány és Norbert Bödör oligarcha ellen is.

 

Kaliňákot a rendőrség már letartóztatta, a Speciális Büntetőbíróság pedig vizsgálati fogságba helyezte.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.