Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Szlovákiának továbbra is eltökélt szándéka, hogy humanitárius és katonai segítségben részesítse Ukrajnát – jelentette ki Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter a németországi Ramstein légi bázison megrendezett multilaterálison tárgyaláson.

 

„Ukrajnának, amely kitartóan ellenáll az Orosz Föderáció példátlan agressziójának, a nemzetközi közösség erős és hosszú távú támogatására van szüksége“

 

– közölte Naď.

 

A szlovák védelmi minisztérium vezetője arról is tájékoztatta a külföldi partnereket, hogy Szlovákia eddig milyen segítségben részesítette Ukrajnát, továbbá szót ejtett a Zuzana 2-es önjáró lövegek esetleges eladásáról is.

 hirdetes_300x300  

 

„A megállapodásról szóló tárgyalások előrehaladott stádiumban vannak, és ha megtörténik, készen fogunk állni arra, hogy prioritásként kezeljük ennek a felszerelésnek az Ukrajnába történő szállítását még azelőtt, hogy a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erőihez kerülnének“

 

– pontosított a miniszter.

 

A hosszú távú támogatás részeként a szlovák védelmi miniszter a kereskedelmi együttműködésről is említést tett, ami az ukrán haditechnikának a szlovák védelmi ipari vállalatokban történő javítását és a személyzet iskolázását ölelné fel.

 

A ramsteini légi bázison megrendezésre kerülő találkozót Lloyd Austin, a Pentagon vezetője kezdeményezte. Elmondása szerint az USA és partnerei havonta egyszer fognak találkozni, hogy megvitassák mire van szüksége Ukrajnának a megszálló orosz csapatok elleni harcban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.