Nyitókép forrása: noviny.sk

 

A rendőrökön kívül tűzoltókat és vegyvédelmis tűzoltókat is riasztottak az egyik pozsonyi luxusvillához, ahol egy halottat és négy sérültet találtak a lakásban. A JOJ televízió információi szerint a villa Ján Slota egykori közeli emberének, az SNS-es Rastislav Bilas tulajdonában van, és állítólag ő az, akit a halott férfiként azonosítottak. A villában másik négy személy is tartózkodott, eszméletlenül szállították őket kórházba.

 

„Ma röviddel 7:30 után kért minket a Tűzoltóság, hogy járjunk el egy családi házban, ahol egy életjelet nem mutató személy volt. (…) Az ajtó feltörését követően a lakásban egy életjelet nem mutató férfi holttestét találták, akinek életét a mentősök  minden igyekezete ellenére sem sikerült megmenteni. A lakásban egyúttal négy másik személy is tartózkodott, akiket az egyik pozsonyi kórházba szállítottak”

 

közölte a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán.

 

Rastislav Bilas az SNS hírhedt emissziós csalásában vállalt szerepéről volt ismert, a botrányhoz kapcsolódó Interblue Group fantomcég kvázi projektmenedzsere volt, valamint Ján Slota egykori SNS-vezér közeli embere. Az emissziós csalás során 66 millió euróval rövidítették meg az adófizetőket.

  hirdetes_300x300   

 

A közelmúltban napvilágra került új bizonyítékok és a Ján Počiatek egykori pénzügy- és közlekedési miniszter (Smer) főszereplésével készült Trnka-féle rejtettkamerás felvételek alapján a rendőrség nemrég újra megnyitotta az ügyet. A nyomozati jelentések egy változatát ráadásul nemrég megtalálták Jozef Brhel oligarcha Doubletee hotelben lévő irodája asztalán. Brhelt korábban szintén ott sejtették az emissziós botrány hátterében. A nyomozati anyagot Brhel csak az eljáró nyomozótól, az ügyésztől vagy az oligarchák érdekeit érvényesítő Bödör-csoporthoz kötött Dušan Kováčik egykori speciális főügyésztől kaphatta meg.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.