Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Ugyan a Za ľudí a legkisebb kormánypárt, de ez nem mond semmit a valódi erejéről – jelentette ki a párt szombati programkongresszusán Veronika Remišová pártelnök. Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő szövetségest lát a Za ľudíban. „Kulcsfontosságú dolgokban a történelem helyes oldalán álltok“ – üzente a pártnak a miniszterelnök.

 

„Nem egyszer megmutatkozott, hogy a Za ľudí képviselői a kormánykoalíció legfontosabb emberei. A szavazatainknak hála nagyon fontos reformok és törvények mentek át a parlamentben, még olyan pillanatokban is, amikor egyik vagy másik koalíciós partner nem szavazta meg a fontos változásokat“

 

– jegyezte meg Remišová, rámutatva, hogy a Za ľudí képviselőinek hála ment át a kórházreform, a nemzeti parkok reformja és az amerikai–szlovák védelmi megállapodás is.

 

 „Büszke vagyok arra, hogy nincs semmilyen korrupciós ügyünk és saját magunknak keresett piszkos pénzünk“

 

 hirdetes_810x300  

– konstatálta Remišová, aki azt is kiemelte, hogy a Za ľudí párt anno nem szavazta meg Maroš Žilinka főügyész megválasztását.

 

Heger beszédében kitért azokra a válságokra, amelyekkel a kormánynak az elmúlt két év alatt kellett megbirkóznia. A kormányfő ugyanakkor úgy gondolja, hogy a legnehezebbet már maguk mögött hagyták.

 

„Meg tudjuk csinálni, nem a külső körülményeket tekintve, hanem a belső beállítások alapján. Mert ha meg tudunk birkózni a saját pártjaink, klubjaink és a koalíciónk belső beállításával, akkor a külső támadást is elviseljük“

 

– konstatálta Heger.

 

A miniszterelnök bízik benne, a kormány meg fogja győzni Szlovákia polgárait arról, hogy a demokrácia a legjobb dolog, ami történhetett velük. Szerinte tudatosítani kell, hogy az ország a modern és sikeres Szlovákia összes szövetségesének együttműködésétől függ.

 

 „Együttműködésben kell maradnunk, és az együttműködésünknek növekednie kell, el kell utasítanunk az ítélkezést, az elmarasztalást, a megaláztatást, az előléptetést”

 

– mondta Heger.

 

A közgyűlésen a küldöttek az őszi önkormányzati választások jelöltállításával foglalkoznak, illetve határozatot fogadnak el a választási eljárásról is. Emellett megyénként jóvá kell hagyniuk a párt programját is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.