Belföld

Solymos (Most-Híd) Fico maffiaállamát védi, Rigó nyilvánosan, gőgösen ismét Berényit támadja

Solymos Bugár után a maffiaállamot védi, Rigó gőgösen, beképzelten, nyilvánosan oktatja Berényit.

Nyitókép: SME

 

Hiába a sorozatos kérések, például Szili Katalintól, Orbán Viktor személyes megbízottjától, vagy Vincze Lóránt EP-képviselőtől, aki Brüsszelben a felvidéki magyarok ügyét is felvállalta, miután az MKP számára sikertelenül végződtek az EP-választások, folytatódik a nyilvános üzengetés a Szövetség-Aliancia egyes platformjainak tagjai között

 

A sort ezúttal a párt létrejötte óta hónapokra eltűnt Solymos László, a Szövetség OT-elnöke folytatta, aki a Smer–SNS–Most-Híd-féle maffiakormányban is miniszteri tisztséget töltött be.

 

A rendőrség által több korrupciós ügyben is vizsgált Solymos az aktuality.sk-nak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a Robert Fico vezette Szlovákia messze volt a maffiaállamtól, és szerinte túlságosan is „erős kávé“, hogy Ficot vizsgálati fogságba helyezzék.

 

Solymosnak más lehetősége nincs is egyébként, mint a Fico-féle maffia védelmezése, hiszen pártbeli kollégája, Gál Gábor a vád alá helyezett tanúk vallomása alapján szintén használta a maffiaállam szolgáltatásait. Konkrétan František Imrecze, a Pénzügyi Igazgatóság alelnökénél érdeklődött adó és áfa-ügyekben.

 

Érdekes egyébként, hogy a sort Bugár Béla kezdte meg, aki a baloldali Smerhez és Hlashoz közeli Pravdának nyilatkozott úgy, hogy ő nem szavazná meg Fico kiadatását az igazságszolgáltatás számára. Solymos László tehát ugyanazt mondja, mint a saját elmondása alapján neki gyakran tanácsot adó Bugár.

 

A Körkép.sk egyébként Forró Krisztiánt, a Szövetség elnökét is kérdezte az ügyben, aki nem tudott érdemi választ adni kérdésünkre. Válaszából inkább az derült ki, hogy Bugárhoz és Solymoshoz hasonlóan aggályai vannak Fico kiadatásával kapcsolatban.

 

A Szövetség-Aliancia elnöke nem tudja, hogyan szavazna Robert Fico kiadatásáról, ha képviselő lenne

 

A napokban egyébként podcast adásunkban erről is kérdeztük a parlament magyar nemzetiségű alelnökét, az OĽaNO-s Grendel Gábort.

 

 

És hogy teljes legyen a sor, álljon itt Rigó Konrád, a Szövetség Most-Híd platformjának vezetője a közösségi média széles nyilvánossága előtt adott igazat annak a véleménynek, hogy Berényi József a hibás a Szövetségen belüli veszekedésekért. Gőgös, kioktatós stílusában ráadásul szó szerint úgy fogalmazott, hogy Berényinek lassabban megy a beilleszkedés az új pártba, és nem megy neki, hogy élen járjon a békítésben. Rigó szerint Berényinek fel kellene fognia, hogy a harc ideje lejárt.

 

 

Történik tehát minden a felmérések alapján immár 3 százalék alá süllyedt pártban annak ellenére, hogy úgy a választóknak, mind a felelősen gondolkodó Kárpát-medencei politikusoknak is elegük van abból, amit a Szövetség-Aliancia tagjai nyilvánosan egymással szemben művelnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Márta
2022. máj. 01. 12:11

Ennek az lesz a vége, hogy a magyarok vagy nem mennek el szavazni, vagy szlovák pártokra fogják adni voksukat... Így megint óriási lesz a szégyen, mi pedig képviselet nélkül maradtunk.

atoszka
2022. máj. 01. 12:26

Berényit mindenáron támadni kell a progresszív erőknek, hiszen ő az egyedüli magyar politikus, aki még képes lehetne újraindítani az eredeti MKP-s vonalat, amely az egyedüli politika (persze sokkal ügyesebben, tökösebben és szlovákul tudva…), mellyel elérhetünk valamit az alapvető céljainkból. És ez ugye nem érdeke sem a szlovák sem az általuk megvett “magyar” honfitársainknak…

  Petike
  2022. máj. 02. 09:47

  nos ez a 2010es a 2012es a 2016os és a 2020as parlamenti választásokon megbukott Berényi nevu politikus aki 2010 és 2016 kozott az MKP elnoke volt mit tett meg KONKRETAN a felvidéki magyarságért SEMMIT csak szedi a jo pénzecskéjét mint Nagyszombat megye alelnoke.Remélem hogy oktoberben valaki mást indít a Szovetség helyette pl.maga az elnok Forro Krisztián indulhatna inkább megyeelnok jeloltként.

   atoszka
   2022. máj. 02. 11:42

   Én főleg a 2012 majd a 2016-os választásra gondoltam, ahol több százaleka volt az MKP nak külön, mint most “ilyen szépen együtt…” 2020 már a “híres” Menyhárt korszak volt…. A véleményem helyességéről pedig meg vagyok győződve!

B, Gy.
2022. máj. 01. 12:57

Egy biztos ,hogy sokan a magyarsag szetveresen dolgozna es szegyen rank nezve, hogy sajat karunkra masoknak teszunk jot.

Gabor
2022. máj. 01. 18:39

Rigo Konrád és Bugár Béla a szlovákiai magyarok legádázabb ellenségei ! Bízom benne hogy róvidesen megkapják méltó büntetésüket ezek a senkiházi , bitang emberek !

  Petike
  2022. máj. 02. 09:51

  eloszor is Bugár Béla már harmadik éve nincs a politikában Rigo csak Berényi pokhendiségére mutat rá apropo Berényiben és Gyurcsánban mi is a kozos nagyon egyszeru mindkét politikus négy alkalommal bukott meg a parlamenti választásokon Gyurcsán Berényivel ellentétben bejutott a parlamentbe.

   Gabor
   2022. máj. 02. 18:17

   Petike maga ilyen hülye ,vagy csak mehjátsza magát !

Petike
2022. máj. 02. 09:54

lassan de biztosan a Simon Zsolt vezette Magyar Forum jon felfelé már csak minimális a kulonbség a két magyar párt kozott

Petike
2022. máj. 03. 09:12

atoszka az MKPra 2012ben 105 ezren 2016ban 103 ezren és az egyesitett MKOre viszont 110 ezren szavaztak nézz csak utána szépen

  Atoszka
  2022. máj. 03. 15:50

  Százalékban Petike kedves... százalékban!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket