Vilmos
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Matovič szerint Lengvarský rengeteget hibázott, ezért megérett a lecserélésre

Matovič öbbször is javasolta a kormányfőnek Lengvarský hivatalból való visszahívását.

Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter javasolná Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter leváltása. Elmondása szerint az egészségügyi tárca vezetője rengeteget hibázott, ezért megérett a lecserélésre.

 

Matovič sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az egészségügyi tárca habozik a helyreállítási terv megvalósításával a régi kórházak felújítását, valamint az újak építését illetően.

 

„Egy éve fogadták el a helyreállítási tervet, de a mai napig nem valósult meg belőle semmi. Ez a forgatókönyv ahhoz kezd hasonlítani, amikor 2020 szeptemberében jóváhagytuk az 575 millió eurós anyagot a kórházak adósságmentesítésére”

 

– mondta a pénzügyminiszter.

 

Matovič szerint az egészségügyi minisztérium „fütyült az egészre, nem csinált semmit és ezek az egészségügyi létesítmények azóta sincsenek adósságmentesítve“. Mint mondta, nagyon örülne neki, ha az egészségügyi miniszter elkezdene cselekedni.

 

Matovič szerint a koalíciós nézeteltérések miatt arra már minden bizonnyal nem lenne lehetőség, hogy Lengvarský helyét Marek Krajčí (OĽaNO) korábbi egészségügyi miniszter vegye át. A pénzügyminiszter beismerte, ez a kormányfő feladata lenne, akinek már többször is javasolta Lengvarský hivatalból való visszahívását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket