Nyitókép: AP Photo/Michal Dyjuk

 

Az Ukrajna számára megrendezett varsói adománygyűjtő konferenciához Szlovákia 540 ezer euróval járult hozzá – tájékoztatott a kormányhivatal sajtóosztálya.

 

A Szlovákia által adományozott pénzügyi segítséget a kiválasztott ENSZ-szervezetek használhatják fel humanitárius célokra.

 

„Ez a konferencia nem csak a pénzről szól, hiszen elsősorban arra törekszik, hogy minél több életet megmenthessünk, és enyhíteni tudjunk a férfiak, nők és gyermekek szenvedésén. Nekünk, a többi országnak az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy Ukrajna ne csak megnyerje a háborút, hanem mielőbb talpra állhasson“

 

 hirdetes_810x300  

– jegyezte meg a szlovákiai adománnyal kapcsolatban Heger.

 

Heger egyúttal azt is megígérte, hogy Szlovákia továbbra is támogatni és segíteni fogja keleti szomszédját, mert „Ukrajnának szabad és demokratikus országnak kell maradnia, nemzetközileg is elismert területi integritással“.

 

Április elején Szlovákia is bekapcsolódott az ukrajnai menekültek online adománygyűjtő világkonferenciájába, melynek során 530 millió eurós humanitárius segélyt ígért a fel nem használt uniós forrásokból származó pénzeszközökből.

 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a varsói konferencián további 200 millió eurós segélycsomagot jelentette be az ukránok megsegítésére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.