Nyitókép: AP Photo/Evan Vucci

 

Szlovákiai látogatása során Zuzana Čaputová államfővel is találkozik Jill Biden, az amerikai elnök felesége – tájékoztatott közleményében az amerikai first lady irodája.

 

Jill Biden helyi idő szerint csütörtökön (közép-európai idő szerint pénteken) Romániába, majd Szlovákiába utazik. A Čaputovával való találkozó pontos időpontja egyelőre nem ismert.

 

A first lady a tervek szerint szombat este érkezik Pozsonyba, ahol találkozik az amerikai nagykövetség munkatársaival. Pozsonyból várhatóan vasárnap indul Kassára és Felsőnémetibe. Jill Biden részt vesz az anyák napja (május 8.) alkalmából szervezett rendezvényeken, továbbá látogatást tesz egy ukrajnai menekültek számára fenntartott központban és két iskolában. Az amerikai elnök felesége olyan családokkal is találkozik, akik menekülteket fogadtak be.

 hirdetes_400x285  

 

Mielőtt május 9-én visszatérne az Egyesült Államokba, a tervek szerint Jill Biden találkozik a szlovák kormány tagjaival.

 

A tokiói olimpia óta ez lesz Jill Biden második külföldi útja a férje nélkül, valamint az amerikai first lady Ukrajna iránti szolidaritásának ismételt kifejezése – írja az AP.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.