Jogi lépéseket fontolgat Čaputová, miután „amerikai k....nak” nevezték a SMER-SD nyitrai gyűlésén - Körkép.sk
Árpád
  • HUF: 379.63
  • USD: 1.09
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Jogi lépéseket fontolgat Čaputová, miután „amerikai k….nak” nevezték a SMER-SD nyitrai gyűlésén

Az államfő szerint az ilyen és ehhez hasonló vulgáris megnyilvánulás nem méltó egy háromszoros miniszterelnök pártjához.

Nyitókép: SITA

 

Jogi lépésket fontolgat Zuzana Čaputová államfő, miután minősíthetetlen hangnemben beszéltek róla a SMER-SD nyitrai gyűlésén még május elején. Akkor Ľuboš Blaha parlamenti képviselő, majd Robert Fico pártelnök is tudatosan hergelte a hallgatóságot és „amerikai k….nak” nevezték az államfőt.

 

Čaputová a Szlovák Rádió „Sobotné dialógy” című műsorában arról beszélt, hogy nem várt ilyen mértékű vulgáris megnyilvánulást egy háromszoros miniszterelnöktől, illetve annak pártjától.

 

Szerinte a politikusok a kommunikáció színvonala mellett a viselkedési normákért is felelnek, ami rossz jelzés a társadalom irányába. Ugyanakkor az államfő biztos benne, hogy a lakosság döntő többsége elutasítja a pejoratív, sértő megnyilvánulásokat.

SJE Nyílt nap

 

Čaputová a Fico kiadatását érintő parlamenti döntésről is beszélt. Aláhúzta: a képviselők egy része hamis szolidaritást fejezett ki azzal, hogy nem szavazta meg Fico átadatását a bíróságnak. A SMER-es pártvezér vádemelése kapcsán a demokrácia próbájáról beszélt. Szerinte az eljárásnak a törvénynek megfelelőnek kell lennie.

 

“Egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy ez ne így lenne.”

 

– tette hozzá az elnök.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

kulcsargeza
2022. máj. 07. 18:15

Orbán Viktor leg.cizése pedig egy hőstett, ugye libsikék?

Gyuri
2022. máj. 08. 15:31

Nemhiaba mondjak,hogy az igazsag faj!

Ildikó
2022. máj. 09. 10:34

viselkedjen úgy,hogy senkinek se jusson ez az eszèbe ha ezt a ...... meglàtja.Talàn ha nem tèrdelne annyit az a.erikaiak eĺőtt,senki nem hívnà így.Apàcànak nem nevezhető,akkor marad ez

néni a sarokról
2022. máj. 09. 20:14

Trafená hus zagága?

Dodo
2022. máj. 10. 09:51

Eloszor nezzen korol orszagaba mennyi gyalazas ert masokat pl. a magyarokat kovetkezmenyek nelkul , elviselhetobb lesz szamara ez a kijelentes .

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket