Nyitókép: TA3 (reprofoto)

 

A parlament a napokban nem adta ki az igazságszolgáltatás számára a súlyos bűncselekményekkel vádolt Robert Ficot. Forró Krisztián a TA3-ban azt nyilatkozta, hogy ugyanúgy szavazott volna, mint Fico, Pellegrini, vagy éppen Boris Kollár. Azaz ő sem szavazta volna meg Fico kiadatását. Indoklásában arról beszélt, hogy Ficot nem kapták rajta.

 

A parlament nem szavazta meg Fico vizsgálati fogságba történő kiadását

 

Mint ismert, a parlament nem arról szavazott, hogy Robert Fico bűnös-e vagy sem, hanem arról, hogy ennek eldöntéséhez a bíróság vizsgálataig fogságba zárhatja-e a Smer elnökét.

 hirdetes_810x300  

 

A maffiakoalíció korábbi tajai (Smer-Hlas), kiegészülve a koalíciós Sme rodinával úgy döntött, hogy Ficot védelmezik. Azaz más polgárokhoz képest csak mert parlamenti képviselő és mandátuma van, többletjogok illetik meg. Forró Krisztián ebben egyetért a Smer, a Hlas, a Sme rodina, vagy Kotleba pártjának tagjaival, akik szintén nem szavazták meg Robert Fico kiadatását. Korábban Bugár Béla és Solymos László (Most-Híd) is így nyilatkozott.

 

 

A Szövetség-Aliancia elnöke azzal indokolta szavait, hogy korábban már előfordultak olyan esetek, amikor néhány nap után kiengedték az illetőt, családja pedig egy életre megsínylette.

 

Forró vitapartnerei, Drucker (Dobrá voľba) és Majerský (KDH) ellenben arra emlékeztették a Szövetség elnökét, hogy itt nem arról szólt a szavazás, hogy Fico bűnös-e vagy sem. Annak eldöntése ugyanis a bíróság feladata.

 

 

Forró ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem lépne koalícióra Robert Ficoval.

 

A Szövetség-Aliancia elnöke nem tudja, hogyan szavazna Robert Fico kiadatásáról, ha képviselő lenne

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.