Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

A második világháború a 21. századi életünk mementója is. Ha békében akarunk élni, kellő elszántsággal és eszközökkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy meg tudjuk védeni azt – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a fasizmus felett aratott győzelem napja alkalmából.

 

A miniszterelnök szerint tanulni kell a múlt hibáiból.

 

„Maradjunk demokratikus ország, amely szoros kapcsolatban áll szövetségeseinkkel az Európai Unióban és az Észak-atlanti Szövetségben”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Heger, aki arra is kitért, a második világháború arról is tanúskodik, milyen végletekig juthat el az emberiség, ha a kórosan gonosz vezetők és gyűlölködő ideológiáik vezetése alatt manipulálják az információkat.

 

A kormányfő azt is kifejtette, a második világháború befejezésének évfordulójáról nehéz nemzetközi körülmények között és feszült társadalmi légkörben emlékezünk meg.

 

„Vlagyimir Putyin orosz elnök rezsimje fiktív ürügyekkel értelmetlen és ijesztő háborút robbantott ki Ukrajnában. A háború eredményeként, az emelkedő energia- és élelmiszerárak tovább rontják az alacsony jövedelmű háztartások szociális helyzetét”

 

– hangsúlyozta Heger.

 

Ugyanakkor kiemelte, jelentős harc folyik a szlovákiai polgárok életét javító reformok végrehajtásáért.

 

„El kell mondanom, hogy az extrémisták minden ilyen eseménnyel visszaélnek a társadalmi feszültségek fokozása és pozícióik erősítése érdekében“

 

– tette hozzá Heger.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!