Nyitókép:  SITA/ Jakub Julény

 

A parlamenti képviselők kedden megszavazta azt a határozatot, amellyel elítélték az Orosz Föderáció, Vlagyimir Putyin orosz elnök, az orosz fegyveres erők és parancsnokai által elkövetett ukrajnai cselekményeket. A határozatban indokolatlan katonai agressziónak nevezik az ukrajnai háborút, amely során emberiesség elleni bűntetteket és háborús bűncselekményeket követnek el.

 

A parlament egyúttal jóváhagyta azt a módosító javaslatot is, amellyel ideiglenesen felfüggesztik az országok törvényhozásai által az interparlamentáris unió keretében létrehozott Szlovák-Orosz-Fehérorosz Baráti Csoportot. A csoport addig nem működhet, amíg orosz csapatok lesznek Ukrajna területén.

 

A parlament a határozatban elítéli az emberiség elleni bűntetteket és a háborús bűncselekményeket, amelyeket a szlovák képviselők szerint alaposan ki kell vizsgálni. A képviselők a határozattal felszólították Oroszországot a harcok azonnali beszüntetésére, a fegyveres csapatainak kivonására Ukrajna területéről, továbbá Ukrajna területi sérthetetlensége és nemzetközileg elismert határainak tiszteletben tartására.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!