Nyitókép: Archív

 

A Körkép.sk a szlovák parlament képviselői előtt ma videóhíváson keresztül beszédet intéző Vologyimir Zelenszkij felszólalásával kapcsolatban kérdezte Gyimesi Györgyöt (OĽaNO.) A kormánykoalíció magyar képviselőjétől arra voltunk kiváncsian, jelen volt-e az ukrán államfő beszédénél, és hogyan értékeli az elhangzottakat.

 

Vologyimir Zelenszkij felszólalásánál nem voltam jelen az ülésteremben. Azért nem, mert épp egy podcast adásban szóltam a felvidéki magyarokhoz. Sokkal fontosabbnak tartottam ugyanis, hogy nekik elmondhassam, mit gondolok a konkrét dolgokról és válaszoljak a kérdésekre, mint hogy meghallgassam, mit üzen Zelenszkij a parlamenti képviselőknek.

 

Beszédének tartalma azért bizonyára eljutott Önhöz. Hogy értékeli az elhangzottakat?

 hirdetes_300x300  

 

Két fontos momentum hangzott el. Az egyik, hogy arra buzdította Szlovákiát, hogy váljunk le az orosz energiahordozókról, mert hogy a szabadságnak ára van. Hozzáteszem, hogy Ukrajna szabadságáról van szó, amit nem nekünk, szlovákiai magyaroknak kellene megfizetnünk.

 

A másik, hogy azt mondta, ha nem sikerül megállítani az orosz hadsereget Ukrajnában, akkor az orosz elindulhat nyugat felé. Ezt erős csúsztatásnak éreztem a részéről, mert ugyanarról az orosz hadseregről beszélt, mely nem tudta bevenni sem Kijevet, sem Kelet-Ukrajnát teljes egészében.

 

Hozzáteszem azt is, hogy Ukrajnának minden segítséget megadtunk, viszont a segítségnek is megvan a határa. Szlovákiának most már saját nemzeti érdekeit kellene néznie.

 

Zelenszkij mai beszédéről a szlovák parlamentben ITT írtunk bővebben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 27 olvasónak tetszik ez a cikk.