János, Pál
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 21 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Gyimesi a Körképnek Zelenszkij beszédéről: Én inkább a felvidéki magyar választóimmal foglalkoztam

A segítségnek is megvan a határa. Szlovákiának most már saját nemzeti érdekeit kellene néznie.

Nyitókép: Archív

 

A Körkép.sk a szlovák parlament képviselői előtt ma videóhíváson keresztül beszédet intéző Vologyimir Zelenszkij felszólalásával kapcsolatban kérdezte Gyimesi Györgyöt (OĽaNO.) A kormánykoalíció magyar képviselőjétől arra voltunk kiváncsian, jelen volt-e az ukrán államfő beszédénél, és hogyan értékeli az elhangzottakat.

 

Vologyimir Zelenszkij felszólalásánál nem voltam jelen az ülésteremben. Azért nem, mert épp egy podcast adásban szóltam a felvidéki magyarokhoz. Sokkal fontosabbnak tartottam ugyanis, hogy nekik elmondhassam, mit gondolok a konkrét dolgokról és válaszoljak a kérdésekre, mint hogy meghallgassam, mit üzen Zelenszkij a parlamenti képviselőknek.

 

Beszédének tartalma azért bizonyára eljutott Önhöz. Hogy értékeli az elhangzottakat?

 

Két fontos momentum hangzott el. Az egyik, hogy arra buzdította Szlovákiát, hogy váljunk le az orosz energiahordozókról, mert hogy a szabadságnak ára van. Hozzáteszem, hogy Ukrajna szabadságáról van szó, amit nem nekünk, szlovákiai magyaroknak kellene megfizetnünk.

 

A másik, hogy azt mondta, ha nem sikerül megállítani az orosz hadsereget Ukrajnában, akkor az orosz elindulhat nyugat felé. Ezt erős csúsztatásnak éreztem a részéről, mert ugyanarról az orosz hadseregről beszélt, mely nem tudta bevenni sem Kijevet, sem Kelet-Ukrajnát teljes egészében.

 

Hozzáteszem azt is, hogy Ukrajnának minden segítséget megadtunk, viszont a segítségnek is megvan a határa. Szlovákiának most már saját nemzeti érdekeit kellene néznie.

 

Zelenszkij mai beszédéről a szlovák parlamentben ITT írtunk bővebben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 27 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. máj. 11. 05:59

Zelenszkij a világ géniusza, a legek legje. Lábai előtt hever a világ. Nem is tudom milyen lenne a világ nélküle. Mi gyarló mindenki más, akik faljuk a szavát, soha nem érhetünk fel eme terentmény zsenialitásával, aki előtta világ majnem összes vezetője egymás kezéből rángassa ki a kilincset. A történelembe Nagy Zelenszkijként fog bekerülni.

janos
2022. máj. 11. 11:57

El kell ismernem, hogy GY. GY. most korrektul fogalmazott.

    Borzi György
    2022. máj. 13. 14:34

    Gy.Gyorgy mindig korrektül fogalmaz!

Taksony
2022. máj. 11. 13:08

Zelenszkij is mas kalapjaval koszonget .

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket