Júlia, Rita
  • HUF: 384.59
  • USD: 1.06
  • 13 °C
  • 26 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Fico azt üzente Zelenszkijnek, hogy a szlovákok nem a szolgái

„Szlovákiának semmi köze ahhoz a háborúhoz, amelyet Ukrajna vív az Egyesült Államok érdekében".

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke azt üzente Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy a szlovákok nem a szolgái.

 

A Smer-SD szerint Zelenszkij azt követeli Szlovákiától, hogy „értelmetlen szankciókat“ fogadjon el az olcsó és biztonságos orosz olaj- és gázellátás leállításának formájában.

 

„Zelenszkij emberei szó szerint azzal fenyegetnek minket, hogy ha Szlovákia nem fog engedelmeskedni Ukrajnának, akkor Ukrajna lesz az, aki leállítja az olaj- és gázellátásunkat“

 

– mondta Fico, hozzátéve, hogy kormányfőként megvétózná az orosz olaj- és gázellátás leállítására vonatkozó „értelmetlen szankciókat“.

 

A Smer-SD elnökének elmondása szerint, ha kormányon lennének, minden háborús menekültnek segítenének, de a „Porschén közlekedő spekulánsoknak“ nem. Fico továbbá a fegyverszállítást is elutasította, és a konfliktus békés megoldását hangsúlyozta.

 

„Szlovákiának semmi köze ahhoz a háborúhoz, amelyet Ukrajna vív az Egyesült Államok érdekében. Oroszország nem a halálos ellenségünk, és nem is lehet az. Mi nem akarunk ellenségeket“

 

– közölte Fico.

SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 32 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Goofy
2022. máj. 11. 14:23

Igaza van, ennyi.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket