Péter, Pál
  • HUF: 397.15
  • USD: 1.05
  • 23 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Kaliňák ismét szabadlábon!

A Legfelsőbb Bíróság szerint nincs ok a szigorított vizsgálati fogságra

Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

A Legfelsőbb Bíróság pénteken (május 13.) kiengedte a vizsgálati fogságból Robert Kaliňák (Smer-SD) korábbi belügyminisztert, akit Robert Fico pártelnökkel együtt bűnszervezet létrehozásával és működtetésével, valamint adó-, bank- és telekommunikációs titok megsértésével is vádolnak. Kaliňák így a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

 

A bírósági szenátus megállapította, hogy Kaliňák esetében az ügyészség “minden pontban jogosnak ítélte” a bűnvádi eljárást, az előkészítő eljárás bírójával ellentétben azonban nem látja okát a szigorított vizsgálati fogságnak.

 

A bírósági szenátus egyhangúlag döntött arról, hogy a Specializál Büntetőbíróság április 23-i határozatát törli és a vádlottat kiengedte az őrizetből.

 

A Specializált Büntetőbíróság április 23-án vette szigorított vizsgálati fogságba Kaliňákot, mivel fennállt a lehetősége annak, hogy befolyásolná a tanúkat, szakértőket vagy a többi vádlottat, esetleg akadályozná a nyomozást.

 

A volt belügyminisztert Robert Fico korábbi kormányfővel együtt bűnszervezet létrehozásával, működtetésével és támogatásával, valamint hivatali hatáskörrel való visszaéléssel, kereskedelmi, bank-, posta-, telekommunikációs és adótitok ismétlődő megsértésével vádolják.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: Robert Kaliňák

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket