Júlia, Rita
  • HUF: 384.59
  • USD: 1.06
  • 13 °C
  • 25 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Heger: Csak a dezinformációs színtér nem hajlandó belátni, hogy Oroszország többé nem megbízható energiaszolgáltató

Oroszország egyszer már lekapcsolta Európa egy részét a gázellátásról.

Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök értelmetlen akadályozást dolgozott ki a gáz rubelfizetésére, Lengyelországot és Bulgáriát pedig már le is kapcsolta a gázellátásról – emlékeztetett a közösségi oldalán Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő, hozzátéve, hogy egyedül az orosz ügynökök által korrumpált szlovák dezinformációs színtér nem hajlandó belátni e tekintetben, hogy Oroszország már nem megbízható energiaszolgáltató.

 

A kormányfő szerint a dezinformátorok ostobaságokat találnak ki ezzel kapcsolatban, például azt, hogy Ukrajna azzal zsarolja Szlovákiát, hogy leállítja az olaj- és gázellátást.

 

„Miközben pontosan az ellenkezője igaz, hiszen Putyin zsarol minket“

 

– mondta Heger.

 

Oroszország egyszer már lekapcsolta Európa egy részét

 

Heger szerint Szlovákiának egyetlen módja van az orosz energiacsapdából való kitörésre, mégpedig az, hogy megszüntetjük a szibériai gáz- és olajellátástól való függést.

 

 „Ez erőforrásokba és erőfeszítésbe fog kerülni. De ezt az akadályt ugyanúgy leküzdjük, mint 2009-ben”

 

– konstatálta Heger.

 

A miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy 2009 telén Oroszország leállította az Ukrajnán keresztüli gázszállítást, és ezzel Európa egy részét is „lekapcsolta“.

 

 „Helyesen reagáltunk. A technikusaink olyat tettek, amit addig lehetetlennek tartottak: néhány hét alatt kétirányúvá alakították át a Barátság kőolajvezetéket“

 

– jegyezte meg Heger.

 

A kormányfő szerint a helyzet ma is megismétlődhet, de most nem egyedül nézünk szembe ezzel a helyzettel, hanem az erős demokráciák társaságában.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. máj. 18. 05:29

Tisztelt Heger úr! Putyin zsarol minket? Nem mi őt? Oroszország nem megbízható? A csővezeték amióta le van fektetve működik, még a háború sem változtatott rajta, akkor ki a megbízható? Lassan sikerül elérni, hogy az USA nélkül pisilni sem mehetünk. Nem ez a teljes kiszolgáltatottság? Nem beszélve az árakról, nem beszélve a környezetszennyezésről, ami most nem fontos ugye? Mi tényleg ennyire rövidlátóak vagyunk, vagy ennyire hü...?

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket