Nyitókép: tasr

 

Hamran István országos rendőrfőkapitány hétfőn sajtótájékoztatón cáfolta a Robert Fico és Boris Kollár vasárnapi televíziós szereplésén elhangzottakat, miszerint a rendőrség „óriási biztonsági akcióra készül”, minek keretében rendőröket, ügyészeket és bírókat vennének őrizetbe.

 

A témát Fico dobta fel a TA3 műsorában, Kollár pedig a maga módján megerősítette azzal, hogy ő is hallott ilyesmiről.

 

Hamran szerint a két politikus szájából elhangzottaknak „semmilyen reális alapja” nincs. Az országos rendőrfőkapitány elutasította azokat az állításokat, melyek szerint készülőben lenne olyan rendőri akció, amely során a fent említett körben terveznének letartóztatásokat.

 

 hirdetes_400x285  

„A biztonsági tanácson semmi hasonló nem hangzott el” – mondta Hamran azzal, hogy sajnálja, hogy Kollár felült Ficonak annak ellenére, hogy gond nélkül ellenőrizhette volna a hallott információkat.

 

„A kormányfőhöz, a belügyminiszterhez, hozzám, vagy más miniszterekhez is fordulhatott volna”

 

folytatta Hamran, aki felrótta Ficonak, hogy mint korábbi háromszoros kormányfő pletykákra hivatkozott. Ugyancsak nem tartotta helyénvalónak azt, hogy a Smer elnöke „bűnözőnek, szélhámosnak vagy tornatanárnak” nevezte.

 

Hamran azt is hozzátette, hogy Ficot nem tartja az „igazságosság mércéjének”.

 

Az országos rendőrfőkapitány szerint Kollár könnyelműen kezelte a „vadászhatás” lehallgatási botrányt. A házelnök ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy csak egy kis „szalonna szeletelésről” van szó. Hamran szerint azonban a hatóságok „többet láttak ott, mint szalonna szeletelést”.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.